Beauty

9 manieren om droogshampoo te gebruiken

Droogshampoo is de uitvinding van de eeuw. Als je geen tijd hebt om je vette haar te wassen is dit de perfecte oplossing om toch nog appetijtelijk voor de dag te komen. Droogshampoo is wat ons betreft  een absolute must, want het wondermiddel is goed voor zoveel meer dan alleen voor je haar.

Voor vele van ons is droogshampoo een godsgeschenk. Het is onze reddende engel wanneer we die snooze knop voor de zoveelste keer indrukken of wanneer we simpelweg geen zin hebben om met nat haar rond te lopen. Om een lang verhaal kort te maken: droogshampoo is geweldig. Met dit mieters mooie goedje kun je niet alleen je hairdo redden, er is zoveel meer wat je ermee kunt doen.

Boost je wenkbrauwen
Gebruik droogshampoo om wilde wenkbrauwen te temmen. Spuit een klein beetje op je wijsvinger en gebruik dit om je wenkbrauwen in vorm te brengen. Je wenkbrauwen lijken nu voller en haartjes blijven netjes op hun plek zitten.

Verberg je uitgroei
Gezien er droogshampoo bestaat voor verschillende haarkleuren is dit perfect om je uitgroei mee te verhullen. Spuit een beetje droogshampoo langs je haarlijn om je natuurlijke kleur te verbergen.

Highlights
Kies een kleur droogshampoo die dicht bij je eigen haarkleur ligt en creëer hiermee highlights of lowlights. Voor het meest natuurlijke effect kun je het beste vanuit het midden van je haar naar beneden sprayen.

Voorkomt sluik haar
Soms is je haar na het wassen te glad om te kunnen opsteken. Gebruik een beetje droogshampoo om je haar wat meer textuur te geven, waardoor je het makkelijker in model kunt brengen.

Red je sportschoenen
Je sportschoenen ruiken alles behalve lekker. Spray wat droogshampoo in je schoenen, laat het een paar uur intrekken en nare geurtjes zijn verdwenen.

Geen schurende benen
Last van schurende benen wanneer je een jurkje draagt? Spray dan wat droogshampoo op je dijen. Droogshampoo neemt namelijk olie en zweet op, waardoor je benen veel minder zullen schuren.

Geeft schuifspeldjes grip
Om te voorkomen dat schuifspeldjes uit je haar glijden, spray je eerst wat droogshampoo op de speldjes. Zo blijven de speldjes op hun plek.

Voorkomt een plakkerige pony
Als je een pony hebt en je voorhoofd een beetje zweterig wordt, kan je haar aan je gezicht blijven plakken. Spray daarom wat droogshampoo onder je pony en je haar plakt niet meer aan je voorhoofd. Je zult je bangs rocken!

Haalt olie- of vetvlekken uit je kleding
Jup, droogshampoo maakt zelfs het wassen van je kleding makkelijker. Net zoals het vet uit je haar absorbeert, heeft droogshampoo dezelfde werking op je kleding. Spuit kleurloze droogshampoo op de vlek voordat je je kledingstuk in de wasmachine gooit. Na het wassen is het alsof de vlek er nooit heeft gezeten.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top