Fashion

Interview: Cherie Fransen over HNTM en haar toekomstplannen

Met haar zwierige blonde krullen en fel blauwe ogen was Hollands Next Top Model- kandidate Cherie Fransen one to watch. De vrolijke Cherie was voor menig kijker een van de favoriete deelneemsters, maar ze voelde zich niet op haar gemak en verliet daarom teleurgesteld het programma. 

Alweer bijgekomen van alle Hollands Next Top Model-commotie?
“Ja, ik kreeg zoveel reacties op social media van bekenden en onbekenden. Die hoeveelheid berichten van vreemden was ik helemaal niet gewend. Dat was overweldigend.”

Je Instagram-account is behoorlijk gegroeid.
“Ja, dat is niet normaal. Voordat ik aan het programma begon had ik ongeveer 2000 volgers. (Nu staat de teller op 12k and counting. red.) Dat is zo leuk, dat had ik echt niet verwacht. Ik werd massaal gevolgd op social media. Van alle meiden die meedoen aan HNTM is het Instagram-account van mij en Noor het hardst gegroeid.”

Wat voor reacties kreeg je vooral toen je aankondigde te stoppen met het programma?
“Tot mijn verbazing kreeg ik heel veel positieve reacties. In heel veel berichten stond dat mensen het heel tof vonden dat ik voor mezelf koos. Ze lieten weten mij in de toekomst alsnog te supporten en te volgen. Natuurlijk waren er ook een paar negatieve reacties, maar die zijn op één hand te tellen.”

Je stopte met HNTM omdat je je niet op je gemak voelde, waardoor kwam dat vooral?
“Je doet mee aan een tv-programma en daar komt veel meer bij kijken dan alleen de samenwerking tussen de fotograaf en het model. Dat is een heel andere wereld en daar voelde ik me op dat moment niet comfortabel bij. Daarnaast is het een wedstrijd die je wilt winnen. Doordat ik de focus op het modellenwerk was verloren in de wedstrijd, was er voor mij geen reden meer om in het programma te blijven.”

Wanneer kwam voor jou het moment waarop je wilde stoppen?
“Tijdens de shoot bij het landhuis was ik zo zenuwachtig en voelde ik me niet mezelf. Toen dacht ik al: ‘Als ik me tijdens de hele opnameperiode zo blijf voelen, word ik niet gelukkig.’ Vervolgens kwam de eliminatieronde waar ik te horen kreeg dat ik een pleidooi moest voorbereiden waarom ik wilde blijven, maar ik wilde helemaal niet blijven dus hoe kon ik dan een pleidooi houden? Dat was het moment waarop ik gewoon eerlijk wilde zijn.”

Heb je achteraf spijt gehad dat je stopte met het programma?
“Toen ik mijn koffer inpakte heb ik nog wel gedacht: ‘Nu is het echt voorbij’, maar ik ben geen persoon die spijt heeft van haar beslissingen, als je je hart maar volgt. En dat heb ik gedaan. Voor mij was meedoen aan HNTM gewoon niet het juiste om te doen. Iedereen heeft dit denk ik weleens meegemaakt. Soms denk je dat iets heel goed voor je uitpakt, maar blijkt het achteraf toch niet je ding te zijn. Nu sla ik weer een nieuwe weg in.”

Hoe kijk je terug op je HNTM-avontuur?
“Nadat ik was gestopt met het programma had ik voor mijn gevoel een beetje gefaald, maar door al die leuke berichtjes die ik krijg, kijk ik er positief op terug. Al die lieve meiden die me nu volgen en me steunen, daar ben ik zo dankbaar voor. Dat heeft me er echt doorheen gesleept. HNTM was voor mij een enorm leerproces.”

Waar ben je nu mee bezig?
“Ik ben met verschillende dingen bezig. Natuurlijk ga ik gewoon door met modellenwerk. Zo had ik laatst een supertoffe shoot voor Balr. Ook ben ik bezig met presenteren. Na HNTM wilde ik echt wat doen aan die cameravrees en bewust worden van mezelf. Zo heb ik in samenwerking met Endemol verschillende festival challenges opgenomen en dat is me heel goed bevallen. Ook ben ik bezig met acteren. Eind december komt de film ‘Onze Jongens’ uit waar ik een kleine bijrol in heb. Daarnaast speel ik in de Franse actiefilm ‘Cible’ het liefje van de maffiabaas.”

Wat zijn je toekomstplannen?
“Ik wil heel graag meedoen aan de Sports Illustrated Swimsuit-wedstrijd, daarnaast lijkt het me leuk om met merken samen te werken waarbij ik me goed voel. Ook wil ik verder met acteren. In januari ga ik voor drie maanden naar L.A om acteerlessen te volgen en te werken aan mijn Engelse accent.”

 

Deel dit artikel
Back to top