Fashion

Rihanna is een moderne Marie Antoinette met joint op CR Fashion Book

De september issues liggen allang in de winkel maar omdat CR Fashion Book minder frequent per jaar verschijnt en het najaarsnummer nog niet uitgebracht was, is dat nog een speciale editie waar we naar konden uitkijken. Carine Roitfeld wachtte tot de start van New York Fashion Week om het blad te onthullen.

Rihanna staat op de twee covers van het magazine dat als thema 'moderne Marie Antoinette' heeft. Op één van de foto's, die geschoten werden door de omstreden fotograaf Terry Richardson, draagt Rihanna een korset van Dilara Findikoglu en heeft ze een joint in haar hand. Op de andere cover is ze vanzelfsprekend, ze is immers één van de gezichten van het modehuis, gehuld in een outfit van Dior. 

Marie Antoinette stond bekend als een liefhebber van mode en had altijd de meest extravagante kapsels, iets wat zeker ook terug te zien is op de cover. Carine over de keuze voor Rihanna op de cover:  "The magazine is crafted around key elements of Marie Antoinette's life — her exuberant sense of fashion, her elaborate hairdos, her intense sexuality — almost like a modern biography through fashion imagery. Rihanna shares that air of royalty with Marie Antoinette that I, and the world it seems, find intoxicating."

Bekijk de covers hieronder! Het blad ligt vanaf 15 september in de winkel.

Deel dit artikel
Back to top