Beauty

7 gevolgen voor je huid als je gaat vliegen

Dat vliegen niet goed is voor je huid, dat weet iedereen. Maar wat er nou precies gebeurt en wat je er tegen kunt doen, vatten wij even voor jullie samen. Een vakantie of een leuk tripje overslaan omdat je huid er slechter van wordt, is immers geen optie.

1. Een droge huid door een lage luchtvochtigheid
Doorgaans is de luchtvochtigheid tussen de 40 en 70 procent maar in vliegtuigen is dat wel even anders. Met een luchtvochtigheid van 20 procent is het zo droog als een woestijn met alle gevolgen voor je huid van dien. De remedie? Drink een hoop water en smeer maar met die vochtinbrengende crèmes. 

2. Vergeet je neus, lippen, ogen en nagelriemen niet
Last van droge geirriteerde ogen, een verminderde smaak en misschien wel een bloedneus gedurende de vlucht? Ook dit komt door een lage luchtvochtigheid. Neem dus oogdruppels mee, vaseline om je lippen en nagelriemen te verzorgen en iets waarmee je de huid in je neus kunt hydrateren.

3. Je krijgt een vette huid
Als gevolg van de droge lucht kan je huid juist heel hard vet gaan produceren met als resultaat een glimmend gezicht. Niet charmant in het vliegtuig en later buiten. Nog een reden dus om genoeg te drinken en je huid te hydrateren!

4. Je verliest je glow
De luchtdruk op 10 kilometer hoogte is dezelfde die je zult voelen als je op een berg staat. Hoe hoger je bent, hoe minder goed de bloeddoorstroming is door je lichaam en dus ook je huid. Je kunt het niet helemaal voorkomen dat je een doffe huid krijgt maar opnieuw helpt genoeg drinken en je huid hydrateren hier een hoop.

5. Je gaat vocht vast houden
Omdat je zo weinig beweegt tijdens een vlucht en waarschijnlijk etenswaren nuttigt met veel zout erin, kan je lichaam vocht vast gaan houden. Probeer gedurende de vlucht wat te bewegen door soms te gaan lopen, sla te zoute maaltijden over en ga als je geland bent even lekker sporten (of gewoon lopen) om het vocht af te drijven. 

6. Draag zonnebrand tijdens een vlucht
Misschien sta je er niet bij stil, maar doordat je op een grote hoogte vliegt ben je dichterbij de zon en dat betekent (zeker als je bij het raam zit) dat UV-stralen je makkelijker kunnen bereiken. Insmeren dus je huid met een crème met SPF.

7. Vliegstress zorgt voor diverse huidproblemen
Van de stress bij het inchecken tot regelrechte vliegangst: het heeft allemaal geen gunstig effect op je velletje. Je krijgt een rode huid en kan uitbarstingen van eczeem en psoriasis krijgen. Probeer stress voor zover je kan dus te voorkomen en houd je normaal gezichtsverzorgingroutine aan gedurende een vlucht. Je make-up afnemen met een kalmerend product is bijvoorbeeld geen overbodige luxe. 

 

What's in my travel carry on. Sharing with you all the products and reviewing them on my Insta story NOW!

Een foto die is geplaatst door Chriselle Lim 🌟 임소정 (@chrisellelim) op

 

Exiting this @cartier fantasy and entering back to reality. With that said.... Honey, I'm home! 👶🏻👦🏻

Een foto die is geplaatst door Chriselle Lim 🌟 임소정 (@chrisellelim) op

Deel dit artikel
Back to top