Beauty

5 tips om je haar klitvrij te maken (ook als je een gevoelige hoofdhuid hebt)

Als je even niet oplet dan kun je in een routine terecht komen waarbij je na het douchen hardhandig je coupe te lijf gaat met een borstel om deze klitvrij te maken. Het resultaat is een fijner wordende haardos. Zeker als je een snel geirriteerde hoofdhuid hebt, is het zaak om voorzichtig te werk te gaan.

Het stappenplan om binnen no time soepelvallende strengen om je hoofd te hebben in plaats van een ontplofde coupe én nog wat haar op je hoofd over te houden? Wij hebben 'm voor je hoor!

1. Gebruik de juiste borstel om je haar klitvrij te maken
Niet elke borstel is voor ieder soort haar geschikt. Wij zijn zelf dol op die van Mason Pearson maar het is echt een kwestie van proberen om te ontdekken welke voor jou het beste voelt en werkt.

2. Gebruik een conditioner tijdens het douchen
Niet alleen zorgt dit ervoor dat je haar extra gevoed wordt, ook is het makkelijker om je haren te kammen als deze droog zijn. Je kunt de conditoner het beste zoveel mogelijk in de punten aanbrengen en zo weinig mogelijk bij de wortel om vet haar te voorkomen.

3. Droog je haar voorzichtig met een handdoek
Sommige mensen gaan grof te werk als ze hun haren drogen. Het beste kun je met een handdoek voorzichtig van boven naar beneden wrijven om je lokken van het overtollige water te ontdoen. Werk je in de tegengestelde richting dan gaan je haarschubben openstaan met als gevolg meer klitten. Een nog zachtere optie voor je haar is om deze met een katoenen doek (bijvoorbeeld een oud t-shirt) droog te maken.

4. Werk van beneden naar boven tijden het borstelen
Het lijkt logisch dat als je coupe vol klitten zit, je beter onderaan kunt beginnen en klit voor klit deze eruit te halen met een borstel. Toch staat niet iedereen hierbij stil. Als je de bovenste klit naar beneden drukt dan stuit je enkel op die daaronder met als resultaat een nog groter probleem. 

5. Nog steeds klitten? Gebruik een leave in conditioner
Mocht je na de pogingen om je haar voorzichtig te behandelen en deze klitvrij te maken nog steeds niet geslaagd zijn, gebruik dan een conditioner die je niet uit hoeft te spoelen. Wedden dat het daarna wel lukt?

Beeld: Vogue Paris

Deel dit artikel
Back to top