Beauty

Met deze 7 voedingsmiddelen zorg jij ervoor dat je huid beter gehydrateerd wordt!

Heb jij elk crèmetje al geprobeerd om van je droge huid af te komen maar lijkt niks te helpen? Dan wordt het eens tijd dat je naar je eetpatroon kijkt. Wat je binnenkrijgt, bepaalt namelijk natuurlijk ook de conditie van je huid. Met deze 7 voedingsmiddelen ziet jouw velletje er in no time gehydrateerd en stralend uit!

1. Broccoli
Deze groente bestaat voor maar liefst 90 procent uit water en zit daarnaast vol met antioxidanten en vitamine C en E. Vitamine C zorgt ervoor dat de collageen aanmaak gestimuleerd wordt en vitamine E beschermt jouw huid tegen vrije radicalen. Daarnaast bevat broccoli sulforafaan wat je huid helpt te beschermen tegen UV-stralen.

2. Radijs
In radijsjes zit een antioxidant genaamd catechine waardoor je huid enorm gaat stralen. Ook deze groente bestaat voornamelijk uit water (95%) maar bevat ook siliconen en sulfaat wat de conditie van je huid verbetert en zorg voor sterker haar.

3. Yoghurt
De gezondheid van jouw huid is nauw verbonden met de gezondheid van je maag en yoghurt kan daar een handje bij helpen. Naast dat yoghurt voor 85 procent uit water bestaat, zit het ook vol met probiotica die je maag beschermen tegen vrije radicalen en allergenen. Bye bye acne en rosacea!

4. Olijfolie
Olijfolie behoort tot de categorie goede vetten: het is voor 75 procent gemaakt van enkelvoudig verzadigde vetzuren. Naast dat het de gezondheid van je huid verbetert, zorgt het er ook voor dat je huid er jonger uitziet en dat vrije radicalen worden aangepakt.

5. Walnoten
De ideale snack? Walnoten! Ze zitten vol met gezonde vetten én koper: een mineraal die de collageenproductie van je huid laat toenemen. Een paar nootjes per dag zijn al voldoende.

6. Bessen
Ze smaken niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens supergoed voor je huid. Blauwe bessen, bramen en aardbeien zitten vol antioxidanten die je huid beschermen tegen vrije radicalen. Ook heel goed zijn gojibessen: in China worden deze gegeten om een schone huid te krijgen. 

7. Chocolade
Dit had je vast niet verwacht! Een paar stukjes pure chocolade (dat dan weer wel) per dag zorgen ook voor hydratie met als gevolg een strakkere huid die meer straalt.

Deel dit artikel
Back to top