Beauty

Op deze 4 manieren lieten celebs aan hun gezicht sleutelen rond de jaren '50

Tegenwoordig bestaat er vrijwel geen celebrity gezichtje waar niet aan gesleuteld is. De meest bizarre trucs worden uitgehaald om het hoofd jeugdiger eruit te laten zien. Maar ook in de vorige eeuw, toen plastische chirurgie niet echt op grote schaal bestond, werden gezichten van de sterren verbouwd.

Alleen dan op een wat andere manier. Een hoog voorhoofd was bijvoorbeeld écht een ding en dames als Marilyn Monroe en Rita Hayworth lieten middels electrolyse, wat in die tijd zeker niet pijnloos was, hun haarlijn vervormen.

Marlene Dietrich had alles ervoor over om haar jukbeenderen uit te laten steken. Ze ging zelfs zo ver dat ze haar kiezen liet trekken zodat haar wangen meer invielen om de botten erboven te benadrukken. Iets anders waar de actrice aan deed, was de zogenaamde Croydon facelift. Haar manen werden zo strak naar achteren vastgemaakt dat de huid van het gezicht ook strak ervan ging staan.

Uit een scan van Marilyn Monroe's schedel blijkt dat de blondine, wat al vermoed werd, ook aan haar neus heeft laten sleutelen. Waarschijnlijk is het tipje wat aangepast maar dit is zo subtiel gedaan, dat het bijna niet opvalt. De technieken voor een nose job waren in die tijd natuurlijk lang niet zo ontwikkeld als nu dus dat zal behoorlijk wat voet in aarde hebben gehad...

Marilyn voor plastische chirurgie

Marilyn met plastische chirurgie

Deel dit artikel
Back to top