Fashion

Dé leukste hotspots in Londen waar jij nog niet geweest bent

Je staat er misschien niet elke dag bij stil maar binnen iets meer dan een uurtje vliegen kun je al in Londen zijn: hét shopwalhalla voor iedere modeliefhebber. De geijkte adresjes in de hoofdstad van Engeland heb je misschien al afgewerkt maar er is nog zoveel meer te doen in deze bruisende miljoenenstad.

Afgelopen donderdag mocht Fashionscene's Michelle een tripje maken naar Londen om daar de hotspots aan de oostkant van de stad te bewonderen. Via Schiphol was Michelle na iets meer dan een uur geland op London City Airport: een ideaal vliegveld om aan te komen. Niet alleen ben je in no time bij Oxford Street voor een prikkie (voor iets minder dan 5 pond stap je uit bij Oxford Circus), ook zijn er genoeg leuke plekken om te bezoeken dichtbij het vliegveld zelf.

Na geland te zijn, werd de DLR gepakt om een bezoekje te brengen aan Westfield Stratford City. Dit overdekte winkelcentrum beschikt over iedere winkel waar je als modeliefhebber van droomt en meer. Van Primark tot The Kooples en van Topshop tot Victoria's Secret (de complete winkel, niet enkel wat parfums en strings): er is voor ieder wat wils. Binnenkort opent er zelfs een uniek IKEA concept en zal er een winkel van MissGuided in Westfield Stratford City te vinden zijn. Ook zijn er genoeg leuke eetgelegenheden en is het merendeel van het centrum overdekt: wel zo handig want ook in Londen kan het flink regenen.

Na een tour door Westfield was het door naar 's werelds hoogste en langste glijbaan: ArcelorMittal Orbit. Op 5 minuten lopen van Westfield is het hoogste kunstwerk van Groot-Brittannië te vinden. Durf je niet naar beneden te glijden? Dan is de toren alsnog een bezoekje waard, niet alleen vanwege het ontwerp maar ook door het fenomenale uitzicht wat je hebt over Londen.

Net bekomen van de glijbaan gingen Michelle en de groep met pers uit Nederland, Italië en Ierland naar London Tea Exchange gelegen bij Spitalfields market. In deze winkel kun je de meest uiteenlopende soorten (exclusieve) thee vinden: een aanrader voor de échte liefhebbers van het warme drankje dus. Michelle mocht slokjes nemen van peperdure theeën waar mensen speciaal komen overvliegen om deze te kopen onder het genot van kleine gebakjes van Rinkoffs, een begrip in Londen. Niet verkeerd dus!

Vanuit London Tea Exchange werd er een kijkje genomen op Spitalfields market. Naast talloze leuke boetiekjes van onder andere typisch Britse merken als Whistles en Jo Malone, zijn er ook stalletjes te vinden van kunstenaars en was er op de dag dat Michelle er was een antiekmarkt (er zijn telkens verschillende markten terug te vinden). Van oude landkaarten tot unieke sieraden en bijzondere tassen: er is heel wat leuks te vinden bij Spitalfields! 

Tijd om te lunchen. Dit werd gedaan bij Galvin Hop, een restaurant wat onderdeel is van een keten van toprestaurants in Engeland. Onder het genot van een glaasje bubbels at Michelle een pasta pesto als voorgerecht en als hoofdgerecht zalm met een waterkerssalade. Mjam! Na de lunch nam de groep nog even een kijkje in Shoreditch: een wijk met allemaal coole boetiekjes (vooral Redchurch Street is een aanrader, je vindt hier onder andere Le Labo en een winkel van Mast chocolade) en heel wat street art. 

Helaas was het toen tijd om afscheid te nemen van oost Londen. Met de metro en de DLR vanaf Shoreditch High Street ben je in een korte tijd terug op London City Airport. Wist je trouwens dat je daar razend snel door de security heen bent? Omdat het vliegveld zo klein is en er meer dan genoeg capiciteit is om alles te controleren, sta je binnen 15 minuten voor de duty free shops. Tijd genoeg om nog even een souvenir mee te nemen, een cupcake te scoren bij Lola's Cupcakes of jouw favoriete parfum tegen een voordelige prijs te scoren.

Deel dit artikel
Back to top