Fashion

5 niet voor de hand liggende steden waar je super kunt shoppen!

Wij zijn dol op het maken van city trips en reizen dan ook regelmatig af naar Londen of Parijs om een dagje (of twee) te kunnen winkelen. Maar er zijn nog veel meer shopping walhalla's die misschien niet direct in jouw top 3 staan om te bezoeken maar die absoluut wel de moeite waard zijn.

1. Stockholm
Kopenhagen heb je heel misschien wel eens bezocht, maar Stockholm ligt toch even wat verder weg. Toch is het wat ons betreft een must visit. De Scandivische kledingstijl is hotter dan ooit en de kans is dus groot dat één van jouw favoriete merken van oorsprong uit Zweden komt. Vanzelfsprekend hebben die allemaal eigen boetieks in de stad terwijl je in Nederland de merken enkel online of hier en daar in een klein winkeltje kunt shoppen. Wat je absoluut niet moet overslaan is Gamla Stan: een straat vol met de leukste shops die de stad te bieden heeft.

2. San Francisco
Als je denkt aan shoppen in de VS, denk je automatisch aan New York of LA (misschien zelfs nog aan Miami) maar het schijnt dat je in San Francisco ook heel erg uit je dak kunt gaan qua winkelen. Naast dat de stad prachtig is an sich, zijn er winkels te vinden voor elk budget. De leukste warenhuizen en kleinere designer winkels zijn gevestigd op Union Square en in Chinatown en in het Shopping Center van downtown SF kun je terecht voor meer uniekere items. 

3. Dubai
Ben je dol op luxe? Dan moet je absoluut een keer gaan winkelen in Dubai. Naast dat er 's werelds grootste winkelcentrum te vinden is, worden alle dure designermerken vertegenwoordigd in het oliestaatje. Voor leuke souvenirs kun je terecht op één van de souks.

4. Tokyo
De winkelmogelijkheden van deze stad zijn net zo kleurrijk als de outfits van haar fashionable inwoners (die erom bekendstaan de grenzen van hun looks op te zoeken). Ga zeker shoppen in het Marunouchi district waar jij je slag kunt slaan op plekken als Brick Square, Tokia en Oazo.

5. Boston
Er is voor ieder wat wils te vinden in deze Amerikaanse stad. Of je nou op zoek bent naar jouw favoriete designermerk of meer interesse hebt in vintage of outlets. Handig is dat alles wat leuk is bij elkaar in de buurt ligt dus mocht je niet zoveel tijd hebben, dan is dat niet zo erg. Copley Plaza en Back Bay schijnen sowieso super te zijn om te shoppen.

Deel dit artikel
Back to top