Fashion

New Yorkse metro lanceert campagne tegen het lastigvallen van vrouwen

We hebben het (bijna) allemaal wel een keer meegemaakt: een moment dat je je bijzonder oncomfortabel voelt omdat een man in het openbaar vervoer denkt dat het nodig seksuele toenadering tot je te zoeken. Of het nou gaat om een conducteur die grapt de volgende keer een tik op je bil te geven als je geen kaartje hebt tot groepen jongens die je insluiten en betasten.

De New Yorkse metro is het zat en is een campagne begonnen tegen het lastigvallen van vrouwen in hun ondergrondse treinen. “Seksuele intimidatie is ook strabaar in de metro", aldus de reclametekst ervanuitgaande dat mannen denken dat het daar geoorloofd is om zulk gedrag te vertonen. “Een volle metro is geen excuus om iemand 'per ongeluk' aan te raken. Sta het niet toe en kijk niet toe: wees niet bang of verlegen om je ertegen uit te spreken."

The Huffington Post startte een hashtag op Twitter om verhalen te lezen en te delen van vrouwen die ooit lastig werden gevallen in het openbaar vervoer. Al talloze vrouwen hebben hun ervaringen gedeeld onder #CommutingWhileFemale.

Beeld: Violet Files

Deel dit artikel
Back to top