Fashion

Wait what!? Kledingstukken en accessoires gemaakt van de haren van jouw huisdier

Als je een hond, een kat of een ander harig huisdier hebt dan zijn de kledingrollers waarschijnlijk niet aan te slepen bij jou thuis. Een Australische zakenvrouw besloot iets anders met de lokken te doen dan ze weg te gooien.

Compleet het tegenovergestelde, kunnen we wel zeggen. Marion Wheatland richtte Spinning Pets Yarn op: een bedrijf dat het mogelijk maakt om van de haren van je eigen huisdier een kledingstuk te breien. Het idee ontstond toen één van de leerlingen uit haar 'garenmaakklasje' naar haar toekwam en zei dat ze graag een trui wilde spinnen van de haren van haar poedel Mango zodat ze het kledingstuk kon dragen als ze het koud had. 

"Sommige mensen vinden ons gek, maar onze huisdieren zijn een deel van het gezin", aldus Marion Wheatland. We geven haar daar (dat ze onderdeel zijn van eht gezin) niet geheel ongelijk in maar bij tips als "draag jouw overleden huisdier als een kledingstuk om ze dicht bij jouw hart te houden", "draag je overleden huisdier als een hoed zodat je meer aan ze denkt" en "knuffel een kussenhoes gemaakt van de vacht van jouw huisdier als ze er niet meer zijn", haken wij direct af. 

Toch geinteresseerd? Klik hier voor meer info over het bijzondere bedrijf van Marion.

Beeld: Spinning Pets Yarn

Deel dit artikel
Back to top