Beauty

"Het weghalen van schaamhaar zorgt voor een grotere kans op verwondingen en soa's"

Steeds meer vrouwen werken hun schaamhaar bij. Als reden wordt seks, vakantie of een bezoekje aan de dokter gegeven. Maar experts waarschuwen dat het bijwerken van het haar in de intieme zones gevaren met zich meebrengt.

"We believe grooming practices are associated with personal injury and potentially sexually transmitted diseases", aldus dokter Benjamin Breyer, een professor in het UC San Francisco ziekenhuis. Uit onderzoek van hem bleek dat het waxen, knippen of scheren van haar het risico op verwondingen aan de genitaliën doet toenemen.

Waarom vrouwen eerder kans zouden hebben op een soa als ze hun schaamhaar bijwerken, wordt niet duidelijk uit het onderzoek dat uitgevoerd is in samenwerking met het National Institutes of Health. 

Naast de eerder genoemde doelen, wordt de reden om het schaamhaar bij te werken verder verdeeld in verschillende categorieën. Hygiëne wordt met 59 % genoemd als de belangrijkste motivatie, anderen zeggen dat het onderdeel is van hun routine (45,5 %), iets minder dan een derde (31,5 %) vindt dat hun vagina er mooier uitziet en een aantal dames zeggen het te doen om orale sex te vergemakkelijken (19,6 %).

Deel dit artikel
Back to top