Fashion

De leukste festivals in juli

Het is alweer juli en dat betekent dat je de nodige festivals al achter de rug hebt, uh hallo Amsterdam Open Air en Down The Rabbit Hole. Maar gelukkig zijn we nog niet eens op de helft want we hebben nog zeker 3 maanden aan feesten en partijen tegoed. Naarmate het zomer wordt, hebben we meer kans op lekker weer. En we weten allemaal: zon + muziek is het ultieme festivalgevoel.

Maar, door het grote festivalaanbod kun je soms door de bomen het bos niet meer zien, en dat is natuurlijk niet handig. Hoe chill zou het zijn als iemand de leukste festivals per maand op een rijtje zet, scheelt weer een hoop zoekwerk. Newsflash: Wij denken graag vooruit en hebben dit dus allang voor jou uitgezocht. Kijk mee naar de tofste festivals die je moet bezoeken in juli.

Pitch 1 / 2 juli

Pitch is een tweedaags festival dat live-bands en DJ-sets mixt met prachtige visuele achtergronden. Pitch zorgt voor de ultieme eclectic ervaring, en daar zijn wij blij mee. Daarbij heeft Pitch zoals elk jaar een geweldige line-up, om maar een paar namen te noemen: Santigold, Skepta, Snakehips en Odesza. Wij kunnen zeker geen nee zeggen tegen dit festival. Want wat ook zo fijn is aan dit festival is dat het heerlijk centraal ligt in Amsterdam, bij het Westerpark, en iedereen weet hoe makkelijk bereikbaar dat is. Kaarten zijn nog steeds te koop. Weekendtickets heb je al vanaf €80,- en dagtickets vanaf €45,-.

Tickets koop je hier.


Bron: Pitch Festival by Bart Heemskerk

10 jaar jubileumsfeest Noorderlicht 1 / 2 /3 juli

Ja, Noorderlicht bestaat dit weekend 10 jaar en dat is natuurlijk een goede reden voor een feestje. Het is een festijn voor jong en oud waarbij de creatieve, culturele subcultuur van Amsterdam centraal staat, met nationale en internationale acts op muzikaal en theatraal gebied. De resident-dj’s van Noorderlicht vullen de afterparties op vrijdag- en zaterdagnacht. In de middag is het festival gratis - hoera - en in de avond betaal je €5,-. Wij zeggen: gaan!

North Sea Jazz 8 / 9 / 10 juli

Nederlands grootste en bekendste jazz-festival met elk jaar een brede programmering van pop tot experimenteel. 3 dagen lang is dit festival hét neusje van de zalm van de jazz, fusion en aanverwante muziekstromingen in Rotterdam. Met artiesten als Pharrell Williams, James Blake, Flying Lotus, Miguel, Jill Scott en Anthony Hamilton krijgen ze van ons een dikke 10 voor de line-up. Wauw, wij kunnen bijna niet geloven wat voor artiesten daar zullen spelen. Helaas is het dit jaar weer helemaal uitverkocht maar voor de mensen die gaan: heel veel plezier, maar dat zal wel goed komen.

Gestrand 9 juli

Oké, als we het over een festival hebben in Almere zullen jullie raar opkijken, maar uit ervaring weten we dat dit er eentje is voor in de boeken. Gestrand is het gezelligste festival van Nederland op Almeerderstrand, want elk jaar zit de sfeer er goed in. Daarbij heeft Gestrand niet alleen muziek maar ook theater, beeldende kunst, dans en comedy. Gestrand is een festival dat vermaakt, maar ook iets uitdraagt. Weet je wat helemaal top is? Het festival is helemaal gratis en je mag ook nog eens je eigen eten en drinken mee nemen. Dat neemt niet weg dat er ook een uitgebreid horecaanbod aanwezig is om je toch te voorzien van warm eten en verkoelend drinken. Jup, wij weten al waar we zijn 9 juli.

Bron: Gestrand by Richard Terborg

22fest 23 juli

Als je 22fest hoort weet je het al. Het is een festival afkomstig van de streamingwebsite 22tracks. 22fest wordt gehouden in het Diemerbos aan de rand van Amsterdam met drie podia, veel DJ's, bands en electropop. Van 22tracks zijn we gewend dat ze ons aan goede muziek helpen, dus dit festival zal vast en zeker hetzelfde doen. Tickets zijn nog beschikbaar en al vanaf €30,-. Denk je dat je er om 23:00u nog steeds niet genoeg van hebt? Ze gaan nog even door met een afterparty in Canvas. Whoe, zin in!

Tickets koop je hier.

Vunzige deuntjes festival 30 / 31 juli

Het concept van Vunzige Deuntjes is simpel maar sterk. Ze zorgen samen met de DJ's en MC dat het publiek een feest krijgt waar ouderwets gedanst kan worden. Vunzige deuntjes bindt zich niet vast aan een bepaalde periode, waardoor de muziek tijdloos is, denk aan: Hip Hop, R&B en Dancehall uit alle jaren. Ja, als je weet dat Sevn Alias, Abstract en Hippe Types B op het podium staan, weet je dat het een feestje wordt. Congratz, Vunzige Deuntjes, you made an awesome festival.

Tickets koop je hier.

Damaris Festival 31 juli

Damaris is een festival dat zorgt voor het ultieme zondagsgevoel. De NDSM-werf vormt het decor voor een magische dag, vol optredens van de tofste bandjes en artiesten. Maar, je kunt natuurlijk veel meer vinden dan muziek. Ook de sfeer, eten en beleving spelen een grote rol op Damaris. Zo zie je kleurrijke foodtrucks, intieme hoekjes, verkleedpartijtjes en karaoke - omg, omg, omg - mag ook niet ontbreken. Nu we weten dat er karaoke is moeten we er wel naartoe.

Bron: Damaris

Tickets koop je hier.

Naar welk festival ga jij dit jaar?

Deel dit artikel
Back to top