Fashion

Survival Guide: Down The Rabbit Hole

Het weer zit niet mee, maar het festivalseizoen is toch echt in volle gang. Waar je je eerst elk weekend stiekem een beetje verveelde, kan je festivalhartje zijn geluk nu niet meer op, want wauw, wat een aanbod aan festivalsWat helemaal leuk is, we mogen een nieuwe rubriek introduceren. En, lovely lady's, dit is er niet zomaar één. We gaan jullie voorzien van een heuse survivalgids voor verschillende festivals. Jup, we weten dat jullie deze namelijk hard nodig hebben.  

En om deze rubriek eens even goed af te trappen beginnen we met het 3-daagse festival: Down The Rabbit Hole.

Toen wij hoorden dat we naar Down The Rabbit Hole gingen waren we zo blij als een kind. Want, ook al bestaat Down The Rabbit Hole pas vanaf 2014, het was direct een top festival. Maar wat wil je ook als je het zusje van Lowlands wordt genoemd? Het festival vindt ieder jaar eind juni plaats in recreatiepark De Groene Heuvels. Een heerlijke plek als het zonnetje schijnt, want ze hebben een groot aangelegen meer tot hun beschikking.


Bron: Down The Rabbit Hole by Bart Heemskerk

Vervoer:

Auto, OV, fiets, het maakt niet uit. Alles is goed geregeld. Wij werden door onze lieve vriendjes afgezet bij de 'Kiss & Ride', helaas was dit wel even zoeken, maar met de hulp van alle vriendelijke verkeersregelaars hebben we het uiteindelijk prima kunnen vinden. Als je met de trein komt kun je gebruik maken van de gratis pendelbussen die zijn ingezet. Deze waren iedere dag beschikbaar van 08:00 uur tot 00:00 uur.

Parkeren:

Word je niet gebracht en wil je graag je auto bij het festivalterrein laten staan? Dat kan! Al was het dit jaar wel eventjes anders, want Down The Rabbit Hole 2016 kun je vooral als regenachtig beschrijven. Het festival heeft de nodige maatregelen moeten nemen omdat het vooral in het zand plaatsvond. En zand + regen wordt natuurlijk modder. Waar je eerst je auto voor de deur kon parkeren -3 keer hoera - moest dat nu in Nijmegen en Wijchen. Maar, wees niet bang dat je met al je spullen moest sjouwen, ook hiervoor had de organisatie pendelbussen geregeld. Omdat iedereen nu natuurlijk op dezelfde dag naar het festival ging moest je soms wel even wachten, vervelend, maar niets aan te doen. Nijmegen is natuurlijk niet voor de ingang, maar je moet het de organisatie nageven, ze hebben het goed opgelost.

De beste tijd om aan te komen:

De aankomstijd voor een festival is toch altijd een dingetje, en vooral bij een meerdaags festival. Je wil natuurlijk dé perfecte plek op de camping. Je wil niet te lang naar de wc moeten lopen, maar je wil ook niet te ver van de ingang van het festivalterrein staan. Down The Rabbit Hole zou, zoals altijd, donderdag het campingterrein al openen. Helaas was dit door het mega slechte weer wat die nacht voorspeld was niet veroorloofd en daardoor had de organisatie besloten om het campingterrein pas vrijdag open te gooien.

Ze streefden er eerst naar om 12:00 uur open te gaan, maar dit werd al gauw 10:00 uur, hooray! Om de vraag te beantwoorden wanneer je het beste aan kan komen? Wij kunnen het niet met zekerheid zeggen. Wel weten wij dat als je die ene perfecte plek op de camping wilt je vroeg moet komen. Maakt het je niet zoveel uit? Kom dan altijd een dagje later.

Kleding:

De weersomstandigheden waren goed noch slecht. Ja, er was regen, maar vrijdag scheen het zonnetje de hele dag volop. Zaterdag en zondag dacht je misschien dat we het zonnetje niet gezien hadden maar ook toen kwam die toch door de donkere wolken heen. Daarbij was het niet koud, dus dat was een fijn gelukje.

Het belangrijkste kledingstuk dat je toch wel mee moest nemen was natuurlijk de regenjas, of een knappe poncho. Wij fashionista's houden ervan om er helemaal tot in de puntjes goed uit te zien, een verregende look zit dan ook niet in ons woordenboek. Ja, onze Rains regenjas heeft ons goed geholpen, thanks.

Schoenen:

REGENLAARZEN! Zo belangrijk waren de regenlaarzen dit jaar. Als je dacht dat je Down The Rabbit Hole dit jaar zou overleven met een paar oude aftrapschoenen, heb je het goed mis. Wij waren daar het levende bewijs van, want eindstand: we moesten onze schoenen weggooien omdat de zool er helemaal aflag. Dus schaf een paar fashionable regenlaarzen aan en rock ze zoals je je prachtige pumps ook rockt.

Camping:

Wij waren zo gelukkig toen wij door de ingang kwamen en daar meteen al het campingterrein zagen liggen. Thank god voor het niet mega lang sjouwen van je - altijd teveel - spullen. Wij hadden een plekje veroverd dat +- 5 minuten van het festivalterrein aflag en ook nog eens van de wc's en douches. Dé perfecte plek dus. Toen de dagen, en daarbij de regen, vorderde kwamen we er wel achter dat we onze tentjes eigenlijk in een zwembad hadden opgezet, want wat een enorme blubberboel. Maar, dat mag de pret niet drukken, want hoe vaak ben je nou op de camping te vinden?

Op het camping terrein kon je gelukkig ook wat lekkers eten en drinken, het is dus niet perse nodig om ontbijt mee te nemen, al mag dat natuurlijk wel.

Camping essentials:

Mega belangrijk, en ga dit nooit vergeten als je naar een festival gaat met een slechte weersvoorspelling en een zanderige ondergrond: een waterdichte tent en zeil. Oh, en een zaklamp is ook héél handig want het campingterrein was niet heel goed belicht. We willen natuurlijk niet uitglijden over de modder, toch?

WC + douches:

De wc's waren prima te doen, niet heel schoon want overal aan de doortrekknoppen zat modder omdat niemand het met hun handen aan wilde raken. Helaas waren de WC's die dicht bij onze tent stonden vaak kapot, dit zorgde soms voor de nodige irritaties. Want plas ophouden als je de nacht ervoor gedronken hebt is niet het chillste gevoel. Toch konden we vaak vrijwel direct het festivalterrein op en hiet was niets aan de hand.

De douches waren formidabel. Warm water, whoehoe! Wat was het heerlijk om die modder even van je af te wassen. Tijd om het beste te douchen? 'S nachts na het feesten. 'S ochtends staat er een immens lange rij.

Festivalterrein:

Jup, weer kon ons geluk niet op. Een prachtig gebied dat vol stond met culturele dingen, eettentjes en festivaltenten. Sowieso worden we altijd blij van festivaltenten want dan weet je dat het feestje dan eindelijk gaat beginnen. De poort van de ingang was echt een prachtig gezicht, het was een soort van bewegend waterrad.

Je kwam binnen bij de Silent Disco - ah wij zijn zo'n fan van Silent Disco's - en de eerste tent genaamd 'Teddy Widder', daarna kon je doorlopen naar de tent 'Fuzzy Lop' en helemaal achterin het terrein kon je 'Hotot' vinden. Daarnaast hadden ze het terrein opgedeeld in verschillende velden zoals het 'Vuige Veld', hierdoor werd het erg makkelijk om alles snel te vinden. Daarbij was opsplitsen van je vriendinnen ook geen probleem meer want alles had wel een benaming. Love it!

Muntjes:

Down The Rabbit Hole werkt met muntjes, wat wij zelf altijd prettig vinden op een meerdaags festival. Geen gehannes met contant geld, yes! Een muntje was dit jaar €2,70. Een wijntje had je al voor 1,5 munt en een pizza voor 2,5 munt, best betaalbaar, toch?

Eten + drinken:

Waar ons hartje stiekem harder van gaat kloppen is toch wel eten. En wat een groot scala aan eten had Down The Rabbit Hole. Patat, roti, pizza, burgers, tosti, curry en noem het maar op, er was voor ieder wat wils. Daarbij kreeg je waar voor je geld en dat is iets wat wij hoog in het vaandel hebben staan.

Qua drinken zijn wij al blij als er wijn aanwezig is, maar als je 's ochtends opstaat heb je toch echt koffie nodig. De lekkerste koffie kon je halen bij het 'Vuige Veld' in een tentje dat op een benzinestation leek. Ennuh... ken je Lizzy uit 'Onderweg Naar Morgen' nog? Juist ja, die stond achter de balie. Yay, jeugdsentiment.

Line-up:

Wij kunnen absoluut niet klagen over de line-up. Onze top-optredens zijn: Mura Masa, Flume, Ty Segall and the Muggers, The Nationals, MØ en Alex Vargas. Weet je niet wie deze artiesten zijn? Dan raden we je zeker even aan om te luisteren.

Wat helemaal fijn is, ook al was de tent 'vol', je kon nog prima naar voren als je net te laat was voor het optreden en je het toch wilde zien. That, my lady's, is zeker een pluspuntje. Geen gehaast en geduw om ergens op tijd te zijn.

Verscholen feestjes:

Desperados had een tent genaamd 'Wilde Haren x Desperados'. Hier moet je zeker even naartoe als je van het nodige potje hiphop houdt. Ze hebben een streng geheime line-up maar met dit jaar Vic Crezee en Yung Internet, en vorig jaar The Opposites weet je 100% zeker dat je goed zit.

Maar, laten we de geweldige Porto-Parties niet vergeten. In de Porto-Parties mochten deelnemers een eigen feestje organiseren, geheel naar hun eigen wens. Wilde je een ballenbak-thema? Done. Of wilde je toch liever Flamingo party? Ook geregeld! Er waren 2 cabines met alletwee hun eigen feestjes. Ze vonden plaats tussen 15:00 en 02:30 uur. Ja, de Porto-Parties waren een feestje, gegarandeerd.

Oh, en houd je van bier? Bij de Porto-Parties kreeg je bier in een blik voor 1,5 munt - hetzelfde aantal waarvoor je op het festivalterrein een glas haalt - en iedereen weet dat in een blikje meer zit.

Fashiongehalte:

Voor dit festival hoef je niet alles uit de kast te trekken, wat ook wel eens prettig is. Laat die bindi's en gouden plak tatoeages lekker thuis, want doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Tevens konden we door al die regenjassen en poncho's de outfits niet echt beoordelen, maar we moeten zeggen: alle regenjassen en poncho's zaten op een goed fashiongehalte.


Bron: Down The Rabbit Hole by Maartje Brockbernd

Naar huis:

Huilen, aan elk feestje komt een eind, zo ook deze. Wij gingen zelf zondagavond naar huis, want ja, maandag moesten wij nodig weer artikeltjes voor jullie schrijven. We werden opgehaald bij de Kiss & Ride. Houdt er rekening mee dat je auto enorm smerig kan worden van alle blubber dus zorg dat je wat handdoeken en vuilniszakken bij je hebt om je vieze spullen in te doen. Als je dat doet is er geen probleem. Bij de Kiss & Ride lagen er platen op de grond maar als je iets te ver doorreed zat je vast in de modder. En ja, natuurlijk moest ons dat precies gebeuren. Met behulp van wat aardige vriendjes en vaders van bezoekers kwamen we de modder uit, nog bedankt daarvoor.

We hadden geen last van file of opstoppingen dus zondagavond is een fijne tijd om naar huis te gaan.

Festival cijfer:

8

Wij hebben met volle teugen genoten van Down The Rabbit Hole. Want ook al was het weer niet zoals we zouden willen, je bent met vriendinnen, er is goede muziek en de sfeer zat er goed in. Die vieze blubber kun je zien als een vervelende bijzaak. Daarbij heeft de organisatie er alles aan gedaan om het zo goed mogelijk te verhelpen en dat kon je best merken. Denk aan héél veel stro. Wij gaan in 2017 zeker terug en raden je aan om hetzelfde te doen.

 


Deel dit artikel
Back to top