Beauty

Haartrends van 2016: De leukste festival vlechten

Je outfit is erg belangrijk wanneer het op festivals bezoeken aankomt. Je moet er immers altijd en de hele dag door goed uitzien. Bij je outfit komt alleen meer kijken dan kleding, je moet ook letten op je make-up, je accessoires en niet geheel onbelangrijk, je kapsel.

Want wat doe je nu met je haar? Kan de bloemkrans nog of is deze super last season? Well, we know! Dit jaar zul je veel vlechtwerk op festivals tegenkomen. En nee, dan hebben we het niet over die hele simpele french braid die we sowieso allemaal al een keer gerockt hebben. Dit jaar ligt de moeilijkheidsgraad een stuk hoger, sorry girls. Je ziet: prachtige bohemian visgraatvlechten, braid crowns en 3 vlechten gecombineerd tot 1 dikke vlecht. Ja, we weten dat we het jullie niet makkelijk maken, maarja, dan heb je wel wat.

Half updo visgraatvlecht
Niet alle vrouwen willen hun haar helemaal vast doen, op zich begrijpelijk want los haar staat toch wel heel erg vrouwelijk. Dus, wil jij een prachtige vlecht én los haar? Dan is deze hairdo zeker wat voor jou. Het werkt als volgt: boven in je haar pak je 2 plukken en die draai je net zolang tot het een beetje strak zit. Maak nu deze 2 plukken achterop je hoofd vast met een dun elastiekje. Pak hieronder weer 2 plukken, draai deze op dezelfde manier en maak deze ook vast.

Nu kun je met het vlechten beginnen, yes. Een visgraatvlecht is eigenlijk een omgekeerde vlecht. Het enige wat je moet doen is met de 2 staartjes die je eerder hebt gecreëerd gaan vlechten. Je pakt 2 plukjes en die leg je over elkaar heen. Doe bij het plukje dat onderop zit, haar van de staartjes van dezelfde kant erbij. Dus, ligt de rechter pluk onder, dan leg je weer haar van de rechterkant over de linkerpluk, en ga zo door. Bevestig aan het einde een elastiekje en tada, je hebt een prachtig festivalproof kapsel.


Bron: Shopstyle

Half bun vlechten stijl
Jup, iedereen heeft de welbekende half bun wel eens in zijn haar gehad. Maar hoe tof is het als je de half bun combineert met wat vlechtwerk? Ahuh, dat dachten we. Maak een driehoek scheiding en in deze scheiding nog een scheiding. Maak hier nu mini boxer braids in en maak het vast met een klein elastiekje. Maak van het overgebleven haar nu een knotje en that's it, you have fabulous hair.


Bron: Instagram @desiperkins

Meerdere vlechten worden 1 vlecht
Scheid je haar in 5 secties. 1 sectie zit in het midden van je haar naar onder en de andere vier aan de zijkant van je hoofd, dus 2 onder elkaar. Vlecht nu een french braid in elke sectie tot ongeveer het midden en maak dit vast met dunne elastiekjes. Vlecht hierna de rest van de vlechten samen tot aan je nek, maak deze weer vast. Nu komt het laatste en makkelijkste deel: vlecht een normale vlecht tot aan de punten and you're finished. Braids for days.


Bron: byrdie

Braid Crown
Oke, deze festivaltrend is gelukkig echt niet zo moeilijk als het lijkt. Verdeel je haren door 2-en en zorg dat de scheiding in het midden zit. Maak nu een invlecht van onder naar boven aan de kant van je oren. Last but not least: haal de vlecht voor van links naar rechts en andersom, zet vast met speldjes. Oeh, we love this one.


Bron: Instagram @greenweddingshoes

Met het festival seizoen in volle gang kwam de hairstylist van Alterna Haircare afgelopen week langs op de redactie van Fashionscene om de redacteuren te voorzien van de mooiste festivalwaardige vlecht creaties. Drie vlechten en twee vissengraten later was onderstaande het prachtige resultaat.

Welke vlecht ga jij dit jaar naar een festival dragen?

Deel dit artikel
Back to top