Beauty

9 dingen die vrouwen met de perfecte nagels altijd doen

Je staat er misschien niet elke dag bij stil, maar je handen zijn een belangrijk visitekaartje. Onverzorgde nagels zijn bijvoorbeeld not done bij een sollicitatiegesprek of een eerste date. Maar wat zijn de trucs van vrouwen die wèl altijd poezelige handjes hebben?

1. Verzorg je handen net zo goed als je gezicht
Van een SPF factor, scrub en hydraterende creme wordt niet alleen je gelaat erg blij, maar je handen ook. Leer jezelf aan om na het handen wassen altijd direct een lotion aan te brengen en verwen ze eens in de twee weken met een heuse at home spabehandeling door je handen te scrubben, te masseren en te hydrateren.

2. Verwen je nagelriemen
Het ondergeschoven kindje op het gebied van nagelverzorging is zonder twijfel de nagelriem. Geef je handen regelmatig een badje en masseer vervolgens olie op je nagelriemen waarna je ze voorzichtig terug kan duwen. Van een dagelijkse nagelriemolie sessie worden ze vast ook blij.

3. Bereid je nagels voor op een lakje
We zijn al snel geneigd om direct aan de slag te gaan met onze favoriete kleur maar de kans is groot dat het lakje al snel gaat chippen. De truc is om je nagels eerst goed te ontvetten en vervolgens een basecoat aan te brengen. Vergeet ook zeker niet af te sluiten met een topcoat voor longlasting gekleurde nagels.

4. Zoek uit wat de ideale vorm is voor jouw nagels
Houd hierbij vooral jouw leefstijl in gedachte. Is fitnessen bijvoorbeeld echt jouw ding? Dan zullen lange exemplaren het niet lang volhouden en zijn korte ronde nagels meer wat voor jou.

5. Neem speciale voedingsupplementen
Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen bij de drogist: potjes vol goeds voor je huid, haar en nagels. Door een pilletje per dag te slikken kunnen ze er een stuk beter uit gaan zien!

6. Vind de perfecte nude nagellak voor jouw huidskleur
Soms is het dragen van een opvallende nagellak niet gepast en kun je beter kiezen voor een variant die wat neutraler is. Maar niet iedere nude nagellak is geschikt voor elke huid. Het duurt misschien even voordat je de ideale hebt gevonden en de kans is groot dat het er twee zijn (in de zomer is je huid vaak wat getinter dan de winter), maar met de perfecte nude kleur ga je nooit de mist in.

7. Investeer in goede producten
Het gaat niet altijd op maar goedkoop is vaak wel duurkoop. Die wat prijzigere nagellak blijft net wat langer zitten en een goede handcrème kost meestal wel wat. Gelukkig doe je er ook wel een tijdje mee (mits je de dop van de nagellak bijvoorbeeld natuurlijk goed dicht doet).

8. Gebruik je nagels niet als gereedschap
Je nagels gebruiken om dingen weg te krabben, zal nooit positief uitpakken. Doe even wat meer moeite en pak er bijvoorbeeld een schuursponsje bij in plaats van je nagels te verpesten.

9. Breng eens een bezoekje aan een nagelsalon
Hoe goed je dingen ook zelf thuis kunt doen, er gaat niks boven professionele kennis. Verwen jezelf en je handen dus zo nu en dan met een bezoekje aan een specialist. Lean back, relax and let the pro´s make your hands pretty!

Beeld Tom Ford

Deel dit artikel
Back to top