Fashion

Festival essentials: looks

Nu het festival seizoen dan eindelijk is begonnen afgelopen weekend - YES, Amsterdam Open Air -, heb je natuurlijk ook leuke kleding nodig. Maar, niet alleen een goede outfit is belangrijk, er zijn genoeg andere essentials die je nodig hebt om jou dagje of weekender te overleven. We horen je denken; 'Wat dan?' Well, dat gaan we even allemaal op een rijtje zetten.

Zoals we al zeiden: Iedereen denkt natuurlijk meteen aan zijn outfit. Best logisch, je wil er natuurlijk op je best uitzien. Niet alleen voor de andere festivalgangers die jou zullen zien shinen, ook voor Snapchat, Instagram en alle andere Social Media kanalen. The whole world is going to see you! Maar naast je outfit kun je nog veel meer leuks doen om jezelf er helemaal festival proof uit te laten zien. Dit zijn dé festival essentials.

# Bindi's
Bindi's? Uh... wat? Een bindi is eigenlijk een stip op het voorhoofd en een traditionele decoratie die wordt gebruikt door Hindoevrouwen. Toch heeft de bindi een grote opmars gemaakt in de festival wereld, ze komen nu namelijk in alle soorten en maten voorbij. Daarbij hoef jij je natuurlijk niet alleen te beperken tot je voorhoofd, je kunt ze prima naast of onder je ogen plakken. We're in love! Wil je ze nog snel inslaan voordat je naar een festival gaat? Doe dat dan hier.


Bron: Instagram @vickiedoherty

# Fanny packs
Wist je nog, dat je vroeger je vader aan het uitlachen was omdat dat buideltasje om zijn heupen er zo belachelijk uitzag? Ja precies, diezelfde heuptasjes, oftewel fanny packs, zijn weer helemaal hot. Niet alleen omdat de 90's zijn comeback hebben gemaakt, ook omdat het gewoon super handig is. Dansen zonder zo'n irritante tas die de hele tijd tegen je aan wiebelt, heerlijk. Die telefoon, muntjes en lippenstift kun je tegenwoordig gewoon kwijt aan je heupen.

# Gekke kleuren lippenstift
Lippenstift is het helemaal, dat is wel duidelijk. Maar, tegenwoordig mag je best wat verder gaan dan die doodnormale kleur rood, roze of paars. Go all out. Ga voor grijs, zwart, groen, héél licht paars of zelfs goud! 

# Chokers
Ja, we hebben er al een aantal keer een artikel aan gewijd maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Chokers. Chokers zijn dé nieuwste trend in festival land. Zoals Taylor Swift al een keer heeft aangegeven: "Chokers are the new flower crowns". Zo is het maar net, je komt geen festival meer op, zonder een choker om je nek. Choke On It.


Bron: Chokeonit.nl

# Tye die hair
Gelukkig, het kan nog steeds! Tye die hair. Het makkelijkste is om een spuitbus met kleur aan te schaffen en deze in de onderkant van je haar te spuiten, maar dit geeft zeker niet het mooiste resultaat. Het mooiste resultaat behaal je met wat Directions verf en wat crèmespoeling. Hoe je dat doet, kun je hier lezen. 

Waar ga jij je outfit mee opleuken? 

Deel dit artikel
Back to top