Fashion

HOW TO: Pastel gloed door je haren

Het festivalseizoen komt eraan en dat betekent: tijd voor een kleurtje in je haar én wat is nou leuker dan een pasteltintje?

Ja, nu de zomer en daarbij het festivalseizoen er aankomt, willen we allemaal weer een mooi kleurtje in de haren. En wat is nou leuker dan een heerlijk pasteltintje? Het is niet alleen super hip, het gaat er ook nog eens heel gemakkelijk na een paar wasbeurten uit. Dus voor alle dames die bang zijn om hun haren te verven, don't be!


Bron: Instagram @nekomatahime

Dit klinkt allemaal leuk en aardig, maar hoe brengen we het in de praktijk? Dit gaan we je even haarfijn uitleggen. De eerste stap is natuurlijk het bedenken van welke kleur je in je haar wilt; roze, paars, oranje, geel, ga zo maar door. De kleuren die het mooiste werken bij menig meisje zijn: roze, paars en blauw. Geel en oranje kunnen ervoor zorgen dat het lijkt alsof je je haar gewoon slecht geblondeert hebt en dat is zeker niet wat we willen!

Nu je de kleur hebt uitgekozen is het tijd om tot shoppen over te gaan. Ennuh... als we het over shoppen hebben wordt iedereen blij toch? Het merk wat de meeste kleurtjes bezit en ook nog eens het beste werkt is: Directions. Tegenwoordig verkoopt bijna elke hippe kapperszaak deze en in proffesionele kapperswinkel kun je je geluk al helemaal niet op. Omdat je voor een pastel gloed wilt gaan is het belangrijk dat je gaat voor de wat fellere kleuren.

Yes, de kleur is in huis, we kunnen nu ein-de-lijk tot verven overgaan. We willen niet dat ons haar fel roze wordt, nee, we gaan écht voor de gloed. Het is namelijk belangrijk dat onze, prachtige, natuurlijke haarkleur nog steeds te zien is. Het essentieelste aan een pastel gloed in je haren is dan ook: crème spoeling.

Hoe feller de kleur, des te meer crème spoeling je nodig hebt. Tip: doe eerst in een klein plukje van je haar de verf en kijk hoe hij pakt en tevens hoe fel die is. Nu je deze informatie hebt kun je een schatting maken van hoeveel crème spoeling je gaat toevoegen. Het is geheel op gevoel, maar belangrijk om te onthouden: hoe meer crème spoeling je toevoegt, hoe lichter het wordt.

Time to apply! Smeer het goedje door je haren en wacht ongeveer 2 uur, stap snel onder de douche en tada, in de spiegel zie je het eind resultaat. Hope you like it, ladies!

Oh, en voor we het vergeten, bij deze How to geldt: Blondes have more fun. 

Deel dit artikel
Back to top