Fashion

Dit is wat het kost om het appartement van Monica uit Friends te huren

We hebben het allemaal wel een keer (of meerdere keren) gezien, de serie: Friends. Het is een van de bekendste series ooit gemaakt, wij balen daarom ook wel een beetje dat ze geen nieuwe afleveringen meer maken.

Nu is er iemand die aan het rekenen is geslagen en heeft uitgevogeld hoeveel het nu zou kosten om het appartement van Monica en Rachel te huren. Het appartement ligt in West Village New York en ja hoor.. kost zo'n 4.500 dollar per maand. Dan vraag je je af, wat krijg je er allemaal voor terug voor dat geld. Het appartement heeft twee slaapkamers en een terras. Je betaald natuurlijk ook voor de locatie, maar een appartement voor 4.500 dollar per maand gaat toch net te ver.

We moeten toegeven in de jaren '90 was de huur van een appartement goedkoper, maar het uurloon was ook lager. Hoe heeft Rachel dit ooit kunnen betalen? Als serveerster verdiende je in die tijd rond de 5 dollar per uur. Dan heeft ze toch wel heel veel uur moeten draaien, of ze had gewoon een geldboom in haar slaapkamer. We weten allemaal dat Monica het appartement van haar oma had geerfd, maar toch. Een chefkok en een part-time serveerster in appartement als dit?

Hier nog een impressie van het appartement, in het geval dat je het vergeten was. De scene waarbij Rachel en Monica hun appartement verliezen door een weddenschap.

Deel dit artikel
Back to top