Fashion

Dit is de reden waarom je walgt van het woord vocht

Het woord: vocht. Bij het uitspreken worden wij er al een beetje misselijk van. Vrouwen zijn meer geneigd om een afkeer tegen dit woord te hebben, aangezien zij meer gevoelig zijn om woorden te associëren met verschillende gezichtsuitdrukkingen of onaangename lichaamsfuncties.

Wij dachten dat het aan het woord zelf ligt, maar in het Engels wordt het woord 'moist' ook gezien als een vies woord. Het heeft te maken met de associate van het woord. In je hoofd bedenk je allemaal dingen waarmee het woord te maken heeft. Als wij aan vocht denken dan denken we aan de kleffe warme lucht om je heen en dan hebben we de meest prettige associatie te pakken. Als er een vochtige lucht is, wil je het liefst 10 keer per dag douchen.

Professor Thibodeau deed zijn studie onder 2400 mensen en kwam erachter dat het woord wordt ook vaak vies gevonden door de sociale druk. Bepaalde gezichtsuitdrukkingen kunnen ervoor zorgen dat andere mensen ook van het woord gaan walgen. Ook leggen mensen vaak een verband tussen vocht en onaangename lichaamsfuncties. Er waren zelfs mensen die het woord in eerste instantie niet vies vonden, maar pas walgden toen ze andere ineen zagen krimpen.

Het ligt dus niet aan het woord, maar aan onszelf.

 

Deel dit artikel
Back to top