Beauty

8 manieren om een bikini wax minder pijnlijk te maken

Summer is coming! Terrasjes pakken, zomersproetjes en zonnestralen komen ons allemaal tegemoet. Daarbij komt ook het bikini seizoen er weer aan, wat voor velen inhoudt dat je moet gaan trainen en scheren of waxen als een gek. 

Je kunt je natuurlijk laten ontharen bij een professional, maar vaak zit hier wel een prijskaartje aan. Zelf waxen kan erg pijnlijk zijn en daarom zetten wij 9 manieren voor jou op een rijtje die waxen een heel stuk aangenamer maken met het mooiste resultaat.

1. Gebruik een aantal dagen voor het waxen een scrub of serum om je huid goed te verzorgen. Zorg ervoor dat je geen bultjes, rode plekjes of ingegroeide haartjes hebt als je gaat waxen. Dit maakt het proces een stuk pijnlijker.

2. Het is verleidelijk om te scheren, maar zorg er echt voor dat je haartjes de lengte van een rijstkorrel hebben. Haartjes die te kort zijn krijg je bijna niet gewaxt en dat is zonde!

3. Maak gebruik van harde wax of wax strips. Deze zijn er speciaal voor gemaakt om alle haartjes mee te pakken zodat je geen ingegroeide haartjes krijgt.

4. Als je ongesteld bent of het er bijna aan zit te komen, stel dan je waxbeurt een paar dagen uit. Je bent extra gevoelig wanneer je ongesteld bent en het waxen zal dan erg pijnlijk zijn.

5. We begrijpen dat je misschien een klein budget hebt, maar probeer er op te letten dat je geen goedkope rommel koopt als het om waxen gaat. We spreken uit ervaring als we zeggen dat het vaak niet werkt en het alsnog erg veel pijn doet... Auw!

6. Één van de belangrijkste dingen bij waxen is dat je het snel en efficient doet. Je neigt natuurlijk naar langzaam er af pulken maar dit gaat helaas niet werken.

7. Wacht zo'n 6 tot 8 uur met sporten nadat je hebt gewaxt. Je huid is tijdens het sporten gevoeliger en zo krijg je sneller irritaties.

8. Gebruik na het waxen een moisturizer om je huid glad en zacht te maken.

Deel dit artikel
Back to top