Fashion

Lekker recept: Vegan french toast (wentelteefjes)

Wij op de redactie houden van lekker eten, dat weet nu eigenlijk iedereen wel. Alleen de kunst om gevarieerd te eten is toch wel een beetje lastig... Vrijdag patat-dag, JA! Zondag pannekoeken-dag, driemaal JA! Een bummer is, helaas, dat dit niet echt goed is voor het lichaam. Gelukkig kunnen we op Foodness terecht voor de lekkerste recepten en elke week kiezen wij de smakelijkste voor je uit. Deze week: Vegan French toast, ja, je leest het goed, heerlijke wentelteefjes.

We weten dat het kwijl al uit je mond aan het stromen is, want wentelteefjes, wie lust dat niet? Het is niet alleen geweldig om mee te ontbijten, maar ook als toetje is het een waar succes. Claartje van Foodness is een ware heldin, want ze heeft ervoor gezorgd dat werkelijk iedereen het kan eten. Lieve vegans, deze wentelteefjes zijn helemaal dierlijke producten vrij! Hoe ze dit doet? Met chiazaad, dit bindt, banaan voor de romigheid en 'melk' van cashewnoten. Tip: in plaats van cashewmelk kun je ook amandelmelk, sojamelk of rijstmelk gebruiken. Hmmm... wij kunnen niet wachten om deze wentelteefjes op te peuzelen.

Benodigdheden:
1 banaan
2 el chiazaadjes
200 ml cashewmelk
2 el kaneelpoeder
1/2 stokbrood (liefs volkoren!)

Bereidingswijze
Meng banaan, chiazaad, kaneel en cashewmelk tot een papje in een blender of met een staafmixer.
 
Snijd het stokbrood in dunne plakjes en laat ze omstebeurt weken in het beslag.
 
Verhit een halve theelepel kokosolie (of olijfolie, of een beetje roomboter) in een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag.
 
Bak per keer 3 of 4 stukjes stokbrood in de koekenpan. Ze hebben een minuut of 5 nodig, per kant.
 
Serveer de wentelteefjes direct, met een klodder kokosyoghurt en dadelstroop, jam of ahornsiroop.
 
Eet smakelijk!
 
Deel dit artikel
Back to top