Fashion

Fashionscene test: 7 day recharge. Fit in 7 dagen?

Wauw 1 januari, het lijkt gisteren. Weet je nog? Die geweldige voornemens die we hadden. Een paar maak je half waar. De rest heb je even geparkeerd (heel ver weg). De fitgirlposts op je instagram feed maakten al snel plaats voor je verrukkelijke biefstukjes met frietjes. En de blender heeft al weken geen groente gezien. Roos van Fashionscene herkent dit enorm en besloot mee te doen met de 7 Day Recharge.
 
Oke, Let's do this! Wat is het plan? In zeven dagen ga je aan de slag met een combinatie van gezond eten, bewegen, ontspannen en bovenal prioriteiten stellen. Na deze week ben je weer helemaal opgeladen, gedetoxt, weet je wat echt belangrijk is in het leven en ben je de beste versie van jezelf! Daar zeggen wij volmondig ja tegen. Het komt je natuurlijk niet aanwaaien. 
 
De opdracht is om de wekker een half uur eerder te zetten zodat je via de app de yoga of meditatie oefeningen kunt doen. Een gezond ontbijt is key, je mag niet snoozen en we moeten de laatste drie minuten van onze douche met koud(!) water afspoelen. Laat ik nou net graag heet douchen en veel snoozen...
 
Yoga is een van mijn favorieten op het gebied van sport, dus dat is eigenlijk niet zo moeilijk. Het direct uit bed springen gaat jammer genoeg iets minder. Ook ben ik de allerslechtste ontbijter. Ik ben namelijk een enorme fan van croissantjes met Nutella. Ook gaat een lekkere cappuchino er ook wel in op de vroege morgen. Laten dat nou net 2 nono's zijn! Mijn lichaam schreeuwt: "Aboard mission!", maar mijn hoofd zet door. Ik kan het. Ik ga vol goede moed naar de markt en haal allemaal lekker fruit. Dit combineer ik met wat havermout. Zo’n warm bakje in de ochtend is eigenlijk best lekker! Plus: ik zit tot een uur of 11 redelijk vol. Na een dag krijg ik koffie ontwenningsverschijnselen in de vorm van hoofdpijn. Goed teken denk ik zo, de recharge werkt.
 
 
 
Naast het gezonde eten zonder zuivel, vlees, vis en suikers is het ook de bedoeling om drie keer in de week te sporten. Aangezien ik een echt sportmonster ben is dit supermakkelijk. NOT! Ik heb veel afgewisseld in de week en merk dat ik sporten wel leuker begin te vinden. Ook gaat er vaak een vriendinnetje mee en dan gaan we lekker samen. 
 
Véél minder makkelijk is het om na half negen ’s avonds alle schermen uit te doen. Bye bye Netflix. Ook het Instagramrondje voor het slapen is verboden en denk maar niet dat ik na 20:30 uur nog een appje mag sturen. Ik plan mijn sportactiviteiten daarom later, bak voor het eerst in mijn leven een gezonde appelkoek met havermoutmeel en lees eindelijk mijn boek uit. Maar zonder social media slaap ik ook opeens veel. Ik probeer de meditatie voor het slapen te doen, hier word ik alleen zo zen van dat ik elke keer weer na drie minuten in slaap val. Om 22:00 uur zijn alle lichten uit.
 
Wauw! Ik was geen heilige op het gebied van sporten en gezond zijn. maar ik was wel vrij healthy. Tock voel ik mij na de zeven dagen toch een stuk energieker en fitter. Doordat ik laat op de avond niet in het zwarte gat van social media of Netflix val ben ik misschien niet overal van op de hoogte en heb ik heel wat bij te bingewatchen, maar hierdoor heb ik wel genoeg slaap te pakken en ben ik de hele week een stuk rustiger en minder gespannen. Ik merk opeens dat ik ook zonder koffie fit aan de dag kan beginnen, wel nadat ik drie keer heerlijk heb gesnoozed en knetterheet heb gedoucht natuurlijk.
 
Deze week heb ik geleerd om mee mindful te leven, bewuster om te gaan met de dag en meer stil te staan bij de dingen die ik doe en heb. Niet alles was even makkelijk en ik mis absoluut mijn bordje pasta en een boterham, maar ik ga absoluut proberen om een aantal punten van de recharge vast te houden. Telefoon uit, mediteren en heerlijk slapen!  
 
 
Wil jij ook Rechargen? Ga dan naar 7dayrecharge.com en meld je nu aan! 

Hoe zou jij deze 7 dagen aanpakken als je mee zou doen?
Deel dit artikel
Back to top