Fashion

Lekker recept: Sushi met hummus (vegan)!

Hmmm.. als het over eten gaat ben je bij ons aan het goeie adres. Op de redactie praten wij regelmatig, lees: vaak over eten, en het houdt echt nooit op. Gaan we 's ochtends voor een smoothie of wat havermout? 's Middags voor een heerlijke salade of pannenkoeken en 's avonds voor pizza of pasta? Jup, dit vraagstuk vliegt ons 3 keer per dag om de oren. Om het voor jou, en voor ons, wat makkelijker te maken kiezen we elke week het lekkerste recept van Foodness uit, weet je meteen wat je moet eten.

Deze week wordt het: sushi! En niet zomaar sushi, nee, sushi met heerlijke hummus. Weet je wat het leuke eraan is? Het is hartstikke vegan! Dus, nog leuker: iedereen kan het eten! Daarbij, wat is smakelijker dan home-made sushi? Het zelf rollen kost wel even wat oefening, maar wij weten zeker, je kan dit! So go for it, and eat some sushi.

Benodigdheden
150 gr zwarte rijst
1/4, in dunne reepjes, komkommer
50 gr hummus
1/2 stuks, in dunne reepjes, avocado
6 stuks nori vellen
1 el sesamzaadjes

Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 
Snijd de komkommer en avocado in dunne reepjes, zodat je ze straks goed in de sushirollen kunt verwerken.
 
Leg een vel zeewier op een matje van bamboe (of een stukje aluminiumfolie). Schep er een paar eetlepels rijst op en druk aan. Zorg dat de rijst de onderste helft van het zeewier bedekt, in een horizontale rechthoek. Schep 1/6e van de houmous op elke rol. Spreid uit over de rijst.
 
Leg de groenten horizontaal op de rijst. Zorg dat ze een mooie lijn vormen. Bedenk dat je de sushi straks van je af rolt, en dat elk stukje natuurlijk groenten in het midden moet hebben.
 
Rol de sushirol van je af (kijk hier voor nog duidelijker aanwijzingen voor het rollen van sushi!). Plak het buitenste randje van het zeewiervel vast door je vingers in een beetje water te dopen en daarmee over het vel te strijken. Nu is je sushirol klaar!
 
Snijd de rol in kleine stukjes.
 
Serveer met sojasaus en wasabi.
 
Deel dit artikel
Back to top