Fashion

Lena Dunham geeft magazine ervan langs om Photoshop-fail!

Lena Denham kennen we allemaal uit de hitserie Girls. Hier speelt ze de altijd leuke Hannah, die met haar 3 vriendinnen héél wat dingen beleeft. Wat we allemaal van Lena weten is dat ze lekker in haar vel zit en ook niet bang is om zichzelf te laten zien zoals ze is, Go Lena! Hier zijn wij natuurlijk alleen maar erg blij mee. Ze staat bekend om haar sterke uitspraken, vurige mening en het opkomen voor de vrouw, aan mensen die aan bodyshaming doen heeft ze dan ook geen boodschap. 

Maar ohjeej... toen zag ze zichzelf op de cover van de maart editie van het Spaanse tijdschrift: El Pais! en daar ging het fout. Want is haar foto nou écht gephotoshopt? De prachtige Lena plaatste de cover op haar Instagram met als onderschrift: "Oh hello El Pais! Ik ben oprecht vereerd dat ik op jullie cover sta. Ook ben ik heel blij dat jullie een foto hebben gekozen uit de handen van fotograaf @ruvenafanador, die er altijd voor zorgt dat ik me prachtig voel. MAAR dit is NIET hoe mijn lichaam eruit ziet evenmin als hoe mijn lichaam er ooit uit zal zien. Het tijdschrift heeft meer gedaan dan de gemiddelde photoshop. Dus, als je het tof vindt wat ik doe, waarom zijn jullie dan niet eerlijk met jullie lezers? Much love, Lena."

 


El Pais reageerde op deze beschuldiging en ontkent dat ze de foto hebben bewerkt. De reactie van El Pais staat op hun website en luidt als volgt: "Voor deze cover hebben we een foto gebruikt die gemaakt is in 2013 door fotograaf Ruven Afanador, toen gepubliceerd door Entertainment Weekly."

Het Spaanse tijdschrift legt uit dat ze de afbeelding hebben verkregen via Corbis Agency en die claimt dat er geen digitale bewerking aan te pas is gekomen. "Degene die ons tijdschrift kent en volgt, weet dat wij geen Photoshop of andere digitale tools gebruiken om veranderingen aan te brengen aan het uiterlijk van iedereen die op of in ons tijdschrift staan. Het enige wat we hebben gedaan is het formaat uit de originele foto geknipt die bij ons tijdschrift past."

In de reactie op hun website heeft El Pais hun coverformaat op de originele foto van Lena Dunham gelegd, welke origineel gepost was op de Facebookpagina van Ruven Afandor in 2013. Zo laat El Pais zien dat de foto wel daadwerkelijk hetzelfde is.

 

Querida @lenadunham, no hemos retocado la foto.

Een foto die is geplaatst door Tentaciones (@tentacioneselpais) op

El Pais beëindigt het artikel door Lena te loven voor haar 'rebelse persoonlijkheid' en vraagt om haar adres zodat ze de Girls-ster een gratis abonnement kunnen geven. Op deze manier kan Lena met eigen ogen zien dat El Pais een tijdschrift is die dingen weerspiegelt zoals ze daadwerkelijk zijn. Dat is nog eens lief, niet?

Gisteravond reageerde Lena op de claim van El Pais dat ze de foto alleen maar hebben uitgesneden. De ster vindt het bizar dat ze niet meer kan zeggen of haar lichaam nou écht is gephotoshopt of niet. "Het was een raar gevoel om een foto te zien en niet meer te weten of het nou je eigen lichaam was of niet (en ik weet zeker dat dat nooit mijn 'thigh gap' is maar ik kan oprecht niet zeggen of het aangepast is of niet) schreef zij op Instagram, toegevoegd: "Ik heb een lang en gecompliceerde geschiedenis met Photoshop. Ik wil in deze gekke wereld leven en het spel spelen en mijn werk laten zien, maar ik wil ook eerlijk blijven over wie ik ben en waar ik voor sta." Ook laat ze weten spijt te hebben van haar beschuldiging. Ze is gewoon blij met haar lichaam, en moet dit op grotere schaal aanpakken. Ze schrijft: "Dankje voor het helpen van het oplossen van dit probleem en sorry dat ik het jullie probleem maakte, you cool Spanish magazine!

 

Of Lena nou gephotoshopt is of niet, wij weten het niet... Wat wij wel weten is dat Lena prachtig is hoe ze is en dat wij enorm blij zijn met haar frisse kijk op de entertainment wereld. #Lenaforpresident.

Deel dit artikel
Back to top