Fashion

Lekker recept: Oosterse runderreepjes met broccoli

Hmm... elke week kijken wij op de fijne site van Foodness om nieuwe recepten in ons persoonlijke receptenboek bij te voegen. En omdat wij dit natuurlijk niet alleen voor onszelf willen houden, dachten we, we plaatsen iedere week de lekkerste op Fashionscene. Zo weet je iedere week sowieso wat je 's avonds kunt eten. Dont thank us, thank Foodness. Deze week een fijn koolhydraatarm recept: Oosterse runderreepjes met broccoli.

Soms heb je best zin in een stukje vlees, en dan vooral in een stukje vlees die heerlijk oosters gekruid is. Begrijp ons niet verkeerd, wij zijn zeker voor vleesvrije dagen maar soms bezwijken wij toch er toch voor. Met dit recept is dat zeker het geval. Het is gezond, koohlydraatarm en super smakelijk als lunch of als diner. Do we need to say more?

Wat heb je nodig?
Voor de rundvleesmarinade:
- 1 tl sojasaus
- 1 tl mirin
- 1/2 tl maizena
- snufje zwarte peper

Voor het gerecht:
- 300 gr entrecote
- 1 stuk broccoli
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 1 tl maizena

Voor de saus:
- 2 el oestersaus
- 1 tl mirin
- 1 tl sojasaus
- 60 ml kippenbouillon

 

Bereiding
Maak de marinade, door alle ingrediënten in een kom te mengen. 
 
Marineer het rundvlees. Doe de in plakjes gesneden stukjes rundvlees in de kom met marinade. Laat 10 minuten intrekken.
 
Maak de saus, door de ingrediënten voor de saus in een kom met elkaar te mengen.
 
Blancheer of stoom de broccoli gedurende 2 minuten. Giet het daarna goed af. Deze stap is nodig om de broccoli lekker knapperig te houden. Wacht met het mee wokken van de broccoli tot het rundvlees klaar is.
 
Zet een wok op hoog vuur en voeg de bakolie toe. Voeg de rundreepjes toe als de wok goed heet is. Verdeel de rundreepjes over het gehele oppervlak van de wok en laat het aan één zijde voor 1 minuut bakken. Voeg de knoflook toe (doe dit pas op het laatste moment zodat de knoflook niet verbrandt!) en laat de andere zijde van de rundreepjes nog 30 seconden bakken.
 
Voeg de saus, de kippenbouillon en de broccoli toe. Laat het 30 seconden op hoog vuur staan terwijl je in wok roert. De saus moet indikken dankzij de maïzena.
 
Serveer direct.
 
Deel dit artikel
Back to top