Fashion

Lekker recept: Chocoladecake met courgette

Omdat je toch wel zo'n 3 keer op een dag (of meer) eet, zoeken wij op de redactie dagelijks naar recepten. Onze favoriete receptensite is toch wel Foodness, want daar staan niet alleen onwijs smakelijke recepten op, maar vooral ook gezonde. Elke week kiezen wij de lekkerste voor jullie uit. Deze week: Chocoladecake me courgette.

Als we aan chocolade denken, beginnen we al hevig te watertanden. Chocolade is toch wel iets wat we ontzettend craven. Maar toen was daar chocoladecake met courgette. Ja, je leest het goed. Wij hebben ook onze vraagtekens erbij gezet maar, het is slank en gezond en dus zeker het proberen waard!

Wat heb je nodig?
- 1 courgette 
- 2 eieren
- 2 eetlepels bakpoeder
- 200 gram havermeel
- 200 mililiter sojamelk
- 40 gram cacaopoeder
- 80 mililiter kokosolie
- 50 mililiter honing 
- snufje zout
- snufje vanillepoeder

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 
Rasp de courgette en laat de rasp een kwartiertje uitlekken in een zeef. Zet er iets zwaars op zodat het overtollige vocht er echt uitgedrukt wordt. Even lekker knijpen met je handen kan natuurlijk ook!
 
Meng de vloeibare ingredienten: eieren, sojamelk, kokosolie, honing. Voeg het cacaopoeder toe en roer door.
 
Meng de droge ingredienten: havermoutmeel, bakpoeder, zout, vanillepoeder. Doe vervolgens de droge ingredienten bij de vloeibare ingrediënten en meng tot een egaal beslag.
 
Roer de courgette erdoor.
 
Verdeel het beslag over de ingevette bakvorm – ik gebruikte een tulbandvorm.
 
Bak de courgettecake 60 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. De taart is klaar als je de vulling volledig gestold is. Dit kun je checken door er een satéprikker in te steken: als daar geen beslag aan blijft plakken als je hem uit de taart haalt is-ie gaar.
 
Maak de saus door 4 eetlepels yoghurt los te roeren met een beetje honing. Verdeel over de taart en garneer met een aantal pecannoten.
 
Eet smakelijk!
 
Deel dit artikel
Back to top