Fashion

De 5 beste apps die je helpen bij het hardlopen

De meesten van ons zijn al aan het hardlopen geslagen of zijn van plan te gaan hardlopen. Wij op de redactie snappen wel dat jij het buiten sporten even uitstelt tot het wat lekkerder weer is, maar buiten sporten blijft toch favoriet in Nederland. Voor de hardlopers is het fijn om je kilometers en tijd bij te houden. Daarom bestaan er apps die je helpen bij het hardlopen, en wij hebben de 5 beste voor je op een rijtje gezet!

#1 Runkeeper
Dit is toch wel dé favoriet onder menig hardloper. Runkeeper gebruikt de GPS van je telefoon om het rennen, fietsen, hiken en andere lange afstands sporten bij te houden. Runkeeper registreert je stappen, afstand, verbrande calorieën en andere handige dingen. Leuk feitje: tijdens het hardlopen kun jij met deze apps foto's maken en taggen. Oh, en wat ook leuk is, je kunt de populairste hardlooproutes downloaden. #instagramforrunning.


Bron: Instagram @sumerangel87

2# Nike+ Running
De bekendste onder de hippe hardlopers. De app is natuurlijk van het bekende sportmerk Nike en Nike maakt het niet uit of jij buiten in de vrije natuur rent of op een sportbaan. De app meet exact je stappen, afstand en tijd compleet met audio feedback. Chill aan deze hardloop app is dat je met vrienden kunt rennen zonder dat je daadwerkelijk met ze bent, dit doet de app door de mobieltjes te koppelen. Hoe chill. Daarbij kun je ook een 'Power Song' toevoegen, wanneer jij net een beetje die extra push nodig hebt speelt de app dat liedje af.

3# Pumatric
Pumatric heeft veel andere features dan alleen het bijhouden van de afstand en verbrande calorieën. De app houdt bij in wat voor weer je hebt gelopen, op welke dag, het precieze tijdstip en wat voor liedje je hebt geluisterd. Door dit allemaal bij te houden kan hij kijken wat voor jou de ideale dag is om te sporten. Sport je bijvoorbeeld op maandag of vrijdag beter, en ga je sneller op pop of op rock?

4# Zombie, run!
Oké, dit is een hele grappige hardloop app en misschien ook wel érg goed onder de ik-haat-sporten mensen. Is jouw levensmotto: "Ik ga pas rennen als iets mij achterna komt" dan is dit jouw hardloopapp. Door middel van een eng zombieverhaal via de audio krijg jij de gedachte dat je achtervolgd wordt en verslonden gaat worden, dit zorgt ervoor dat jij wel (weg)rent! Wees niet bang, tussen de audiofragmenten door kun jij gewoon je eigen muziek luisteren.


Bron: Instagram @lilqwnb

5# Couch-to-5k
Jup, de titel zegt het al. Het moet je helpen om van de bank te komen en uiteindelijk 5 kilometer te rennen. Het is vooral voor de beginnende hardloper maar werkt onwijs goed. Je kunt kiezen tussen 4 virtuele coaches die jou via de audio kunnen motiveren maar ook via berichten. Heb je er één gekozen? Dan ben je de uitdaging aangegaan om binnen 9 weken die 5 kilometer te lopen, en oh, wat zal je trots zijn als het zover is!

Wat is jouw favoriete hardloop app?

Deel dit artikel
Back to top