Fashion

Lekker recept: Kwarkbollen met blauwe bessen en perzik

Hmm... wij hier op de redactie houden wel van lekker eten, en het is een pluspunt als het dan ook nog eens gezond is. Het gebeurt namelijk regelmatig dat wij geen zin hebben om uit te zoeken wat we deze keer weer moeten eten. Maar toen was daar de smakelijke site Foodness. De site die gaat over gezond leven én lekker eten, precies waar wij naar opzoek zijn. Om het voor jou makkelijk te maken kiezen wij per week het lekkerste receptje uit en die plaatsen wij hier op fashionscene helemaal gratis en voor niks! Ja, dat wordt genieten.

Deze week hebben wij gekozen voor overheerlijke kwarkbollen met blauwe bessen en perzik. Ja, alleen al bij de woorden beginnen wij te watertanden. De kwarkbollen worden zelfs door sommigen de Engelse scones genoemd. Je kunt ze eten bij het ontbijt, als snack of als toetje. Hoe of waar je ze ook eet: dat wordt smullen geblazen.

Bereidingswijze
 
Verwarm de oven van tevoren voor op 200 graden.
 
Mix de kwark, olie, eieren, zout en bakpoeder in een kom.
 
Voeg de bloem, de krenten en als laatste de blauwe bessen aan het kwarkmengsel.
 
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat in 12 bolletjes. Gebruik 2 lepels, een oliebollentang of een ijsschep om de bolletjes te vormen.
 
Bak de kwarkbollen ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn gaar als je er een satéprikker insteekt en die er schoon uitkomt, zonder dat er beslag aan blijft plakken.
 
Serveer op z’n Engels met clotted cream en jam, of beleg ze naar eigen smaak met roomkaas en bieslook, Nutella en plakjes banaan, gerookte zalm en Hüttenkäse…
 
Eet smakelijk!
 
Deel dit artikel
Back to top