Fashion

Lekker recept: Quinoa fritatta

Hmmm... Droom jij ook dagelijks over lekker eten? Wij hier op de redactie zeker wel! Maar we hebben het natuurlijk niet over patat, pizza en pannekoeken - al vinden we dat echt om te smullen -, maar vooral over het zelf koken. Want alles wat je zelf maakt is altijd - ahum, vaak - het allerlekkerst! Omdat wij graag elke week wat anders eten kijken wij regelmatig op Foodness. Een geweldige food website met heerlijke recepten. En vandaag lichten wij, speciaal voor jullie, daar één van uit.

Ja, fritatta, wie zwijmelt daar nou niet bij weg? Een heerlijk Italiaans gerecht wat vaak vol zit met lekkere groenten en pasta's die over zijn van de dag ervoor. Maar niet deze fritatta, deze fritatta is anders en speciaal. Deze ontzettend smakelijke fritatta heeft namelijk als hoofdingrediënt: quinoa. Awh, wij kunnen niet wachten tot wij dit zelf op ons bordje hebben staan!

Bereidingswijze
 
Breng een pan met de groentebouillon en de quinoa aan de kook. Verlaag het vuur en laat de quinoa 12 minuten gaar koken.
 
Giet af als er overtollig bouillon in de pan zit.
 
Snijd de de aubergine en de courgette in blokjes
 
Verhit een pan met de olie. Voeg de geperste knoflook en bak 1 minuut in de olie.
 
Voeg de gesneden courgette en aubergine en bak dit voor 5 minuten.
 
Voeg de gekookte quinoa bij de groente en bak dit samen een paar minuten op een hoog vuur. Kruid het geheel met wat zout en peper.
 
Terwijl de quinoa met de groente bakt hak de basilicum fijn en klop de eieren met wat water. Voeg de kaas en de basilicum aan het eiermengsel.
 
Giet het eiermengsel over de quinoa en groentemix.
 
Bak de fritatta over middelhoog vuur. De bodem hoort goudbruin te zijn. (Kijk wel uit dat het vuur niet te hoog staat en de fritatta verbrandt).
 
Keer de fritatta om met behulp van een bord en bak de andere kant van de fritatta ongeveer 5 minuten.
 
Snij de fritatta in 4 punten en serveer.
 
Eet smakelijk!
 
Deel dit artikel
Back to top