Fashion

8 tips om je jeans prachtig te houden

Iedereen heeft wel een spijkerbroek in de kast hangen, of tenminste iets van spijker. Misschien heb je zelfs wel een denim op denim outfit, hello Britney en Justin. Helemaal on point! Deze prachtige, vaak dure items willen we natuurlijk zo mooi mogelijk houden, want hallo, hoe tijdloos is denim? Met deze 8 tips blijven al jouw spijker items zo goed als nieuw.

1# De beste manier om je jeans te wassen
Rule number 1: never nooit je jeans wassen! De CEO van Levi Strauss & Co zegt dat je jeans hun kleur en vorm behouden als je ze niet wast. Als je ze toch moet wassen, keer ze dan eerst binnenstebuiten. Gooi denim nooit in de droger, maar laat het aan de lucht drogen. Drogers zorgen ervoor dat jeans hun vorm verliezen en ja, dat willen we natuurlijk niet.

2# Toch wel wassen?
Dit is niet iets wat je meteen zou doen, maar wij hebben het getest! Vouw je denim netjes op en stop hem in een vrieszakje. Stop hem nu in de vriezer en haal hem hier na ongeveer 24 uur uit. Yeah, we killed all the bacteria!


Instagram: @givemesnickers

 

3# Hoe verwijder je die nare geurtjes?
Het klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt. Vul een spray fles met goedkope wodka, spray het daarna op je jeans. De vervelende geurtjes zijn weg en het ruikt niet naar wodka! Like!

4# Je jeans strakker maken
Stop hem in de wasmachine met heet water, en ja dit werkt voor al je spijkerstukken. En ohja, waar je het net niet in de droger mocht stoppen, doe je het er nu in op zijn allerheetst. Jup, we gaan voor de krimptechniek. Wees niet bang, het wordt écht alleen strakker.


Instagram: @luigi_elflaco

5# Je rits gaat de hele tijd naar beneden
Hoe vervelend als je rits lam raakt? We all know the struggle. Pak een beugel elastiekje of mini haar elastiekje, en maak deze met een lus vast aan je rits. Trek je rits naar boven en doe de lus om je knoop. Voila, hij blijft op zijn plek!

6# De beste manier om je jeans op te hangen
Jup, ook meteen een goede opruim tip. Gebruik douchegordijn haakjes in je kledingkast om je jeans aan te hangen. Je kunt ze namelijk gemakkelijk met de lusjes waar normaal je riem doorheen gaat hieraan hangen. Hoe fijn om geen ruzie meer te hebben met die vervelende broekhangers.

7# Oeps.. per ongeluk op wat kauwgom gezeten?
Gross, dat willen we natuurlijk meteen van onze pracht denim af hebben. Pak een ijsblokje en ga hiermee over de kauwgom. Tada! Je kunt het er nu met gemak afkrabben.

8# Hebben je jeans enorme gaten?
Nee meiden, niet weggooien! Je kunt ze nog lang en gelukkig gebruiken door er een toffe panty onder te dragen.

Welke tip ga jij zeker weten uitproberen?

Deel dit artikel
Back to top