Fashion

Meer jongeren dan ooit aan de cosmetische chirurgie

Afgelopen jaar was meer dan 64 % van de mensen die plastische of cosmetische ingrepen ondergingen onder de dertig jaar. Deze cijfers werden bekend gemaakt door de Amerikaanse Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery. De poll is uitgevoerd over de hele wereld en geldt dus ook voor Nederland.

Er werden 2500 verschillende plastisch chirurgen over de hele wereld gevraagd mee te werken aan dit onderzoek. De uitkomst is lichtelijk schokkend te noemen. Waar eerder de vrouw boven de veertig naar dit soort maatregelen greep zijn het nu de youngsters.

Waarom?
De reden van deze toename zou te maken hebben met meiden die op hun favoriete celeb willen lijken. De twintigers noemden de looks van Kylie en Kendall Jenner als grootste inspiratiebron. De wereldberoemde tieners, die openlijk aan zichzelf sleutelen, gaven kennelijk de behoefte voor een hele hoop jonge vrouwen om ook iets aan zichzelf te laten doen. Maar liefst 80 % vertelden zich door celebs te laten beïnvloeden.

De meest populaire ingrepen zijn een natuurlijke nose-job, oogleden aanpassen (om minder moe te lijken) en het creëren van mooiere cheekbones. Onder de cosmetische ingrepen zijn botox en fillers het meest populair.

Hoe kijken jullie tegen dit onderwerp aan? Nooit te jong om aan plastische chirurgie en cosmetische ingrepen te beginnen? Of.......?

Deel dit artikel
Back to top