Fashion

Lekker recept: Roze springrolls met kip en mango

Oké, vaak weten wij niet wat wij moeten eten en gaan we opzoek naar een lekker recept. Hierdoor komen wij regelmatig terecht op de fijne website Foodness. En ja, hier kijken wij onze ogen uit. Er is niet alleen voor ieder wat wils, maar ook staan er recepten voor iedere maaltijd. Dus inderdaad, 's ochtends, snack, 's middags, snack en 's avonds - stiekem een snack -! Omdat er op Foodness een tal van recepten staan kiezen wij per week de lekkerste uit. Zo wordt het je wel heel makkelijk gemaakt. Yes, nooit meer nadenken over wat je moet eten!

Vandaag als hoofdgerecht: verse springrolls met kip en mango, maar dan roze! Als wij ergens een zwak voor hebben is het wel mooi eten. Ik bedoel, als het er al smakelijk uitziet, kun je er niet omheen en wil je niet anders dan het opeten. Daarom; roze springrolls. De springrolls zijn roze gemaakt met bietensap, maar pas er wel mee op, want bietensap is erruuug hardnekkig. Good luck!

Grill de kipfilet gaar in 6-8 minuten, afhankelijk van de dikte van je filet. Let op: kip moet helemaal gaar zijn, dus mag niet glazig meer zijn aan de binnenkant! Snijd de kip in dunne reepjes.
 
Snijd de mango in kleine stukjes of reepjes.
 
Rasp de wortel julienne, dus in kleine reepjes.
 
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water zodat ze niet verder door garen en laat goed uitlekken in een vergiet.
 
Zet twee grote kommen klaar: eentje met water en eentje met een laagje bietensap. Week het eerste vel rijstpapier eerst in de kom met water gedurende een halve minuut, tot het vel zachter wordt. Haal het vel vervolgens door de kom met bietensap. Pas op: vlekgevaar!
 
Leg je inmiddels zacht geweekte vel rijstpapier op een theedoek of droge snijplank en ga je springroll bouwen: Leg er noedels, mango, wortel, kip en indien gewenst een muntblaadje in, en rol de springroll dicht.
 
Herhaal bij de overige 4 rijstvellen.
 
Serveer met chilisaus of hoisin saus.
 
Eet smakelijk!
 
Deel dit artikel
Back to top