Fashion

Lekker recept: Boekweitpannekoek met ricotta en vers fruit

Regelmatig kijken wij op Foodness om inspiratie op te doen voor het eten. Want hoe vaak komt het wel niet voor dat je niet weet wat je nu weer voor lunch of het avond eten moet maken? Wij hebben in ieder geval soms ruzie met onszelf als we in de supermarkt staan en een uur later nog geen keuze hebben gemaakt. Hierom willen we niet alleen onszelf maar ook jullie helpen met spannende, leuke en vooral nieuwe receptjes! 

Vandaag op je bord: boekweitpannekoeken. Hoe heerlijk is het om als lunch pannekoeken te eten, hmmm. Of natuurlijk zelfs in de morgen. Met deze pannekoeken hoef je je ook helemaal niet schuldig te voelen want ze zijn lekker gezond. Hiep, hoy, guilt free eten!

Bereidingswijze
Maak het beslag voor de pannenkoek: meng het boekweitmeel met het ei.
 
Voeg scheutje voor de (rijst)melk toe in een grote kom en meng met een vork of garde.
 
Meng het ei door het boekweitmeel en blijf kloppen. Voeg een snuf zout toe en ook een snufje bakpoeder. Laat het beslag 10 minuutjes staan.
 
Verhit een theelepel (kokos)olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag, en giet flinke eetlepels beslag in de koekenpan. Draai de pannenkoek(jes) om als de onderkant lichtbruin verkleurd is, wat 7-10 minuten duurt. Bak de andere zijde tot die ook goudbruin is, ongeveer 5-6 minuten.
 
Schep 2 eetlepels ricotta op het midden van de ene pannenkoek, en doe hetzelfde bij de andere pannenkoek. Maak er een verticale streep van in het midden van de pannenkoek en rol die vervolgens zo op dat de ricotta over de lengte van de hele pannenkoek in het midden zit.
 
Sprenkel de ahornsiroop (of honing) over de pannenkoek en verdeel vers fruit dat je in huis hebt erover. Alle soorten rood fruit en bessen zijn lekker (aardbei, braam, blauwe bes, framboos), maar fruitsoorten als appel, peer en druif zijn ook een heel goed idee.
 
Om het echt fancy te maken garneer je de pannenkoek met eetbare bloemen, zoals viooltjes en courgettebloemen. Gewoon te halen bij de groenteboer! 
 
Deel dit artikel
Back to top