Fashion

12 motivatietips wanneer je totaal geen zin hebt in sporten

Of je nu een hardcore gymbezoeker bent of net komt kijken bij de fitnessapparaten. De dag is wel eens gekomen dat je totaal géén zin had om te gaan sporten. Het is té koud buiten, je bent moe, de bank zit zo lekker of je moet ongesteld worden... Ja, veel smoesjes en nul motivatie. Speciaal voor jou: 12 tips die jou motiveren om toch die heerlijke work-out te doen!

1# Doe je sportkleren aan

Het helpt al enorm veel als je je sportkleding aan hebt. Ik bedoel: wie wilt er op de bank blijven hangen met een bak popcorn en je sportkleding aan? Daar is je schuldgevoel!

2# Schrijf na elke work-out op hoe jij je op dat moment voelt

Je voelt je na elke sportsessie sowieso beter, ook al ging het niet zo goed als altijd. Het komt never nooit voor dat je spijt hebt dat je bent gegaan. Dus, schrijf het op! Wanneer je net even die extra push nodig hebt, blader je erdoorheen en wedden dat je zin krijgt?

 

Make ‘em say ohm. #regram @stellamaxwell

Een foto die is geplaatst door Victoria Sport (@victoriasport) op

3# Hang er een tijdslimiet aan

Zeg tegen jezelf dat je al na 10 minuten mag stoppen met sporten. Als je écht geen zin heb, stop dan na die 10 minuten. Maar als je eenmaal bezig bent, vind je het vaak zonde als je de work-out niet even goed afmaakt.

4# Bekijk een oude sportfoto van jezelf

Yes, en of dit werkt! Bekijk een oude sportfoto waar je over de finish komt van een hardloopwedstrijd. Dat kon je, dan kan je nu toch wel van die bank afkomen? Go, go, go!

5# Kijk sport reclames

Dit klinkt misschien als een grapje maar we zijn bloed serieus. Het lijkt in reclames altijd alsof het he-le-maal geweldig is om te sporten. Het zorgt er dus indirect voor dat je helemaal hyped wordt, en dat helpt.

6# Kijk videoclips van jouw favoriete artietsen

Ja, net zoals met de reclame's, je raakt hyped. Niet alleen door de muziek, maar artiesten zijn vaak ook nog eens natural beauty's. De abs van Beyoncé geven ook niet op, toch?

7# Ga eens voor een hele andere sport routine

Als je naar de sportschool gaat en je voelt je nog steeds een beetje moedeloos, gooi je routine dan eens om. Begin je normaal altijd met de loopband, kies dan nu om te beginnen met fietsen. Nog een ander idee: ga voor een lesje!

8# Maak een nieuwe playlist om je work-out nieuw leven in te blazen

Als je te lang dezelfde playlist gebruikt om te sporten, wordt het natuurlijk een beetje saai. Maak een compleet nieuwe playlist met geen enkel liedje van je oude playlist - of je moet kneiterhard op dat liedje kunnen sporten. Je krijgt niet alleen zin om die playlist af te spelen, maar vaak sport je die eerste dag weer het allerbeste!

9# Zet geld in om écht te gaan

Dit is de tip, die moet wel werken. Spreek met je vrienden, familie, kennissen en wie het maar wilt weten af dat je morgen toch écht naar de gym gaat. Mocht je niet gaan, krijgt iedereen aan wie je het verteld hebt 5 euro. En geld kunnen we nooit missen, toch? Stel je voor dat we nét niet genoeg geld hebben voor dat prachtige nieuwe topje!

10# Vertel serieus iedereen dat je naar de sportschool gaat

Het is gewoon gênant als je niet gaat... Do we need to say more?

11# Zorg ervoor dat er altijd iemand mee gaat

Twee is altijd beter dan één. Daarbij is er dan vaak iemand die juist wel wilt gaan. So drag your girls with you!

12# En eindelijk, herinner jezelf eraan waarom je het doet, en doe het

Wij wensen je in ieder geval heel veel succes, maar dat moet met deze tips wel gaan lukken.


Welke tip ga jij sowieso toepassen?

Beeld: Instagram

Deel dit artikel
Back to top