Fashion

De mooiste catwalklooks van #MBFWA AW16

Nu er al bijna een einde komt aan MBFWA laten wij onze favoriete catwalklooks zien. Van een met water bedekte catwalk tot een runway in het licht van de maan: fashionweek was weer spraakmakend!

Op vrijdagavond 15 januari presenteerde Jef Montes zijn nieuwe collectie RESOLVER tijdens de Mercedes Benz FashionWeek Amsterdam. In een catwalk show maakt hij een persoonlijk statement over de huidige staat van mode-industrie waarin snelheid en lege hypes de boventoon voeren.

Jef Montes

Een extra vroege start van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam weerhield Tony Cohen er niet van een zeer gevarieerde dames- en herencollectie neer te zetten voor Fall/Winter 2016-2017. Een prikkelende collectie met klassiek silhouet die het publiek zeker aansprak. In de collectie is veel gebruik gemaakt van ronde en grafische vormen.

Tony Cohen

Oilily’s show bestond uit drie minicollecties.

Met de eerste minicollectie die op de catwalk te zien was, wilden Oilily’s ontwerpers de jaren 70 in een nieuw jasje steken. De items hadden natuurlijke, golvende en vooral vrouwelijke vormen.

Een contrast tussen sportieve en luxe items was te zien in de tweede minicollectie. Alles draaide om zachtheid, comfort en rijke materialen.

Voor de derde en laatste minicollectie hebben Oilily’s designers ervoor gekozen om olieachtige blauw-, groen-, en roodtinten met elkaar te combineren. De materialen hadden een rijke, volle uitstraling en bevatten hier en daar wat glitter en glans.

Oilily

Tess van Zalinge toonde haar eerste eigen collectie ‘Geschapen land | Landschap’ tijdens MBFWA in het Transformatorhuis. Geïnspireerd op passages uit het boek ‘Moet Kunnen’ van Herman Pleij, waarin Pleij verhaalt hoe de Hollanders zelf hun unieke landschap hebben geschapen. De collectie weerspiegelt dan ook deze pure maakbaarheid van de Nederlandse Polder.

Tess van Zalinge

Ook het Nederlandse ontwerpersduo Spijkers en Spijkers maakte indruk op Fashion Week. Deze keer stelen ze weer de show met prachtige modellen, Chinese invloeden en kleurrijke details. Bij het starten van de muziek wordt meteen de aandacht getrokken door de aardse maan.  De prints die worden gedragen, geïnspireerd op Shanghai, wisselen elkaar perfect af.

Spijkers en Spijkers

Het Nederlandse lingeriemerk Lola + Lou lanceert eerste collectie op Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. De collectie is geïnspireerd op de sfeer van Amerikaanse motels by night, waar alles mogelijk lijkt te zijn.

De collectie bestaat uit verschillende beha’s, slips en body’s in de spannende combinatie van zwart en groen. Door het verrassende stofgebruik voelt de collectie zowel sensueel als comfortabel aan.

Lola + Lou

Deel dit artikel
Back to top