Fashion

5 tips om je immuunsysteem te boosten

We zitten nu al een tijdje in het nieuwe jaar, dit betekent (helaas) vaak dat de verkoudheid en griepjes doorkomen - kuch, kuch -. Kijk maar eens TV, alle reclames gaan wel over hoestdrankjes, keelpastilles en welke paracetamol het snelste en beste werkt. Toch zijn we allemaal gevoelig voor deze reclames en rennen dan ook zo snel mogelijk naar de winkel om medicijnen en vitaminen in te slaan. Maar lieve meiden, er zijn veel betere manieren om je immuunsysteem een boost te geven. Hieronder de 5 beste tips!

1# Eet je antioxidanten
Een onderzoek heeft uitgewezen dat je immuunsysteem het beste werkt als het gevoed wordt door een gebalanceerde mix van vitaminen en mineralen, over een lange tijd. Dus in plaats van een vitamine C shot te nemen wanneer je denkt verkouden te worden, is het een veel beter idee om gewoon continu ervoor te zorgen dat je lichaam voorzien is van vitamine A, C, E, ijzer en magnesium. Hello, fruit!

2# Zeg nee tegen stress
Wanneer het op gezond blijven aankomt, hebben we maar één woord voor je: breath! Wanneer je lichaam stress ervaart verzwakt dit je immuunsysteem. Dit maakt je weer kwetsbaar voor alle griepjes, van de snif-ik-voel-me-verkouden tot de ik-blijf-5-dagen-vastgeklampt-in-bed griep. Dus, zorg ervoor dat je soms een stapje achteruit neemt, relax, en doe wat leuks.

#3 Skip de antibacteriële zeep
We weten allemaal dat we onze handen moeten wassen om bacteriën weg te houden. Zorg er wel voor dat je dit doet met normale, heerlijk ruikende, zeep en water. De antibacteriële zepen zitten vol met toxics die ervoor zorgen dat het juist een broedplaats wordt voor bacteriën. Daarbij maken ze je handen heel droog en zorgt het ervoor dat je huid breekt. Nu snel al die bacteriële zepen in de prullenbak!

4# Zweet het eruit
Regelmatige sportsessies zorgen ervoor dat bepaalde gifstoffen je lichaam verlaten en dat voedingstoffen juist binnenkomen. Dus of het nou een yoga sessie is of een snel-in-huis work-out, zorg ervoor dat sporten een prioriteit is.

5# Ga onder de dekens
We weten allemaal dat slaap essentieel is voor, nou, alles. Maar het is zeker van belang voor een gezond immuunsysteem. Mensen die niet genoeg slapen zijn sneller ziek als ze aan een virus zoals een nare verkoudheid worden blootgesteld. Het gebrek aan slaap heeft er tevens mee te maken hoe snel je dan weer beter wordt. So, get some sleep girlies! Vooral als je een druk social leven hebt, denk ook soms aan jezelf.

Deel dit artikel
Back to top