Fashion

5x healthy snacks voor na je work-out

Wie kent het probleem niet? Je komt thuis na een lange dag studie of werk en je moet nog gaan sporten. Het avond eten schuif je zo vliegensvlug naar binnen, dat het eigenlijk voelt alsof je niks hebt gegeten. Na het uur waarin je een killing work-out hebt verricht heb je stiekem zin om nog wat te snacken. Maar, hoe zonde is dat? NIET, met deze 5 gezonde recepten voor na je work-out. 

1# Frozen Griekse yoghurt banaan mini ijsjes
Hmm.. bij de titel begin je toch al te watertanden. Frozen Griekse yoghurt en banaan, who doesn't love that? Lekker en super easy om te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn bananen en Grieke yoghurt met een smaak naar keuze. Snijd de banaan in stukjes en haal het door de Griekse yoghurt. Leg de stukjes banaan die nu besmeurd zijn met de yoghurt op wat bakpapier en leg ze in de vriezer. And that's that.

2# Avocado met ei uit de oven
Avocado en ei zijn niet weg te denken uit de lijstjes met gezond voedsel. Dit betekent dat het ware superfoods zijn. Super simpel en mega snel. Wat heb je nodig? Natuurlijk, heel logisch, een avocado en ei. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Hol de avocado verder uit zodat er een eitje in past. Breek nu een ei open en laat hem voorzichtig in het gat vallen. Zet de avocado minstens 10 tot 15 minuten in de oven. Klaar is kees!

 

#breakfast #avocadoegg

Een foto die is geplaatst door baoyi625 (@baoyi625) op

 

3# Pita met kip en dille, komkommer dressing
Niet alleen heerlijk om te eten na je work-out maar ook ontzettend smakelijk als lunch. Een pita gevuld met kip met een dressing gemaakt van dille en komkommer. Daarbij is het ook nog eens heel erg cheapy, cheapy. De benodigdheden zijn: pitabroodjes, kip, komkommer, dille, een light versie van zure room en citroensap. Kook de kip gaar. Doe de dille, komkommer, citroensap en zure room in een bakje en schep om, net zolang tot het voor jou een lekkere dressing is. Houd wat komkommer schijfjes over en stop die samen met de dressing en kip in het opengesneden pita broodje. Tada!

4# Fritatta
Een fritatta, wie kent het niet? Een fritatta is een Italiaanse variant op een omelet. Het wordt vaak gemaakt van alle groentes en pastas van de dag ervoor. Hmm, dat klinkt al goed in de oren. Men nemen 8 eieren, groente naar keuze, knoflook, Parmezaanse kaas en bladpeterselie. Klop de eieren los in een schaal met de Parmezaanse kaas, bladpeterselie, peper en zout. Snijd de groente en knoflook en bak dit. Zet het vuur heel zachtjes en voeg het eiermengsel toe aan de pan. Laat de frittata nu zachtjes in circa 10-12 minuten garen. Serveer het met een frisse salade en voila, je hebt een volwaardige maaltijd.


5# Roasted kikkererwten

Zo makkelijk en oh-zo lekker! Geroosterde kikkererwten zijn niet alleen als snack te eten maar ook super om in je salade te doen. Het enige wat je nodig hebt zijn de kikkererwten, olijfolie en kruiden naar smaak. Leg de uitgelektte kikkererwten met olijfolie en kruiden op een bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 graden celcius. Wacht 15 tot 20 minuten en als de pieper gaat is het tijd om te genieten!

Deel dit artikel
Back to top