Fashion

Zo bereik jij je doelen in 5 simpele stappen

Ben jij een echte goal getter? Ben jij het nieuwe jaar begonnen met allerlei goede voornemens? Je kunt hier vast wel wat hulp bij gebruiken. Want hoe enthousiast we het jaar ook beginnen, onze ‘dit jaar doe ik het anders spirit ’, ebt vaak snel weg. Met deze vijf tips geef jij je zelfvertrouwen en daarmee je inner goal getter een boost.

Stap 1: Laat los wat vorig jaar niet gelukt is
Een nieuw jaar dus nieuwe kansen. Het heeft geen nut om in het verleden te blijven hangen en je druk te maken om alles wat er vorig jaar niet is gelukt. Bekijk de toekomst rooskleurig! Ten eerste kun je niet alles goed doen, nobody is perfect! Ten tweede door de ervaringen die je vorig jaar hebt opgedaan sta je weer een stukje sterker in je schoenen. Los laten is nodig om verder te gaan!

 

Stap 2: Wees niet zo hard voor jezelf
Meestal zijn we zelf onze grootste vijand. Probeer dus negatieve gedachten en twijfels uit te bannen. Negatieve gedachtes zoals; “Ik ben niet sociaal genoeg”, “Ik ben niet mooi genoeg”, “Het lukt me toch niet”, zijn gif voor je zelfvertrouwen. Dingen die je vaak genoeg herhaalt begin je meestal echt te geloven. Vervang deze gedachtes met de positieve variant. Jaaaa… ik kan het, durf het en het gaat me lukken! 

 

Stap 3: Wees blij met waar je staat
Probeer je te focussen op alles wat je al hebt bereikt en wees daar trots op. Trots zijn op jezelf is een veel betere startpositie naar iets nieuws dan frustratie. Zet op papier wat je wilt bereiken. Maak een realistisch plan en ga er dan full force voor.

 

Stap 4: Stop met vergelijken
Je moet jezelf nooit vergelijken met anderen. Focus je op jezelf en je eigen doelen en je zult een stuk gelukkiger zijn. Er is altijd iemand die verder is, er beter uitziet of meer heeft. Laat je inspireren door anderen, niet frustreren!

 

Stap 5: Vind een mantra
Een mantra hoeft niet zweverig te zijn. Het is simpelweg een quote of zin waar jij je goed bij voelt. Het kan een uitspraak zijn van de Daila Lama die je op een post-it op je koelkast hebt hangen, maar ook een stukje songtekst van Beyonce of goede raad van je beste vriendin. Vind een mantra die bij je past en herhaal deze dagelijks voor jezelf. 

Deel dit artikel
Back to top