Beauty

3x super makkelijke DIY oogmasker

Last van donkere kringen en dikke wallen? Vergeet allerlei dure oogmaskertjes, en maak ze gewoon zelf met ingrediënten uit eigen keuken. Super easy peasy en fijn voor de kleine portemonnee! Lees hier wat je nodig hebt voor deze DIY maskers en hoe je ze maakt.

1. Eiwitmasker

Scheid van twee eieren het eiwit van het eigeel. Klop dit met een garde tot een schuimig geheel in een kom. Breng wat van het spul aan onder de ogen en laat dit tien minuten intrekken. Fijne bijkomstigheid van deze oogmasker; het zal ook zichtbare lijntjes verminderen!

2. Komkommermasker
Snij een halve komkommer in stukken en blend dit met een kopje water. Laat zes wattenschijfjes in het mengsel weken, en knijp ze vervolgens helemaal uit. Maak ze hierna plat en stop ze in een plastic zakje in de vriezer. Vóórdat je de watjes op de oogleden legt laat je ze tien minuten ontdooien. Na gebruik is de huid rondom de ogen gehydrateerd en zijn de wallen verdwenen.

3. Kamillethee
Laat gedurende twee minuten twee zakjes kamillethee in warm water trekken. Knijp vervolgens de overtollige vloeistof één voor één uit in een plastic zakje en vries dit in. Ontdooi de zak twee minuten voor gebruik en leg het op de ogen. Deze masker kalmeert en vermindert donkere kringen.

Weet jij nog een makkelijke DIY oogmasker? Zo ja, laat het ons weten!


Bron

Deel dit artikel
Back to top