Beauty

6 x wonder juices voor een platte buik tijdens de feestdagen

De decembermaand heeft nogal impact op je gezondheid. De vele borrels, feesten en partijen, hoe gezellig dan ook, hakken er lichamelijk in. Je let wat minder op je voeding en drinkt wat meer. Dit kan ervoor zorgen dat er wat kilootjes aanvliegen of dat je door buitensporig eet en drinkgedrag met een opgeblazen buik rond loopt waardoor je 5 kilo zwaarder lijkt. En dat willen we natuurlijk niet.

We houden van onze juicer, slow- juicer of blender het maakt je leven serieus een stuk makkelijker en mooier. Want wil jij er op je best uitzien tijdens de feestdagen dan doen deze sapjes wonderen. Het enige wat je nodig hebt is een van deze keukenapparaten en je kunt aan de slag. Koop de ingrediënten aan het einde van de dag op de markt en het is ook nog eens goed voor jouw portemonnee.

#1 Cranberry Limonade

Cranberry heeft een natuurlijke vochtafdrijvende werking. Het zorgt ervoor dat je al het overtollige vocht wat je lichaam vasthoud uitplast. Het is daarom ook zo goed voor je blaas.

250 ml bronwater

65 ml Cranberry sap (ongezoet)

1 theelepel citroensap

Mix de ingrediënten en drink deze limonade warm of koud

2# Cranappel Sap

3 rode appels

1 handje cranberries

1 handje rode druiven (pitloos)

Mix alles in een juicer

3# Anti Opgeblazen Buik Elixer

Appel Cider Azijn zorgt er voor dat jouw spijsvertering optimaal werkt. Heb je de avond er voor net iets teveel gegeten. Drink dan dit drankje ’s ochtends en je zult merken dat het opgeblazen gevoel als sneeuw voor de zon verdwijnt.

500 ml bronwater

70 ml Appel Cider Azijn (Biologisch)

2 theelepels honing

4# Potassium

Potassium zorgt ervoor dat je lichaam te veel aan zout afvoert. Zout zorgt er weer voor dat je vocht vasthoudt. Een cruciaal ingrediënt voor een slank silhouet dus. Je vindt potassium in onder andere bladspinazie, bananen en kokoswater.

2 handjes spinazie

1 banaan 

1/2 komkommer (zonder schil)

250 ml Kokoswater

65 ml sinnasappelsap

Mix alles in de blender.

TIP: Je juice is een stuk lekkerder als je een van de ingrediënten bevroren gebruikt. Leg dus wat groente en fruit in de vriezer zodat je deze door je sapjes kunt gooien. 

5# Virgen Pina Colada

Deze is dus waanzinnig lekker en ook nog eens super goed voor je looks. Ananas bevat bromelaïne een enzym wat er voor zorgt dat je eiwitten beter verteerd. Heb je dus een beetje teveel vlees gegeten is deze alcoholvrije cocktail ideaal voor je spijsvertering.

250ml Kokoswater

150 Gram bevroren ananas

1 Banaan

Mix alles in de blender

Optioneel: Vervang de banaan door spinazie en voeg een beetje limoen en munt toe. Nom nom. Mocht je wakker worden met een ietwat opgeblazen gezicht doet deze juice wonderen!!

6# Gember Lime shot

Wordt je wakker met opgeblazen buik en wil je hiervan af. Maak dan dit drankje, het kalmeert onmidellijk je darmen en maag en drijft overtollige gassen af.

1 Eetlepel geraspte gember

2 Eetlepels limoen sap

Je kunt deze ingrediënten natuurlijk ook door de juicer doen aanlengen met (gekookt) water en een eetlepel honing toevoegen zo heb je de hele dag door een limonade of heerlijke thee.

Deel dit artikel
Back to top