Beauty

7x Zo komen je lippen zacht en gehydrateerd de winter door

Ze hebben het misschien het zwaarst te verduren tijdens koude maanden; de lippen. Maar geen zorgen, wij hebben zeven tips waarmee ze zacht en gehydrateerd de winter door komen. Je leest ze hier.

Beeld: Instagram @uglyupdate
 
1. Huisgemaakte honing lipscrub
Behalve dat honing heerlijk is om te eten, is het ook een bevochtigingsmiddel. Dat wil zeggen dat het vocht in de huid kan ‘vergrendelen’. Een beetje honing in combinatie met suiker en een paar druppels amandelolie kan hierdoor prima als een (eetbare!) lipscrub dienen. Wrijf met dit mengsel zachtjes over de lippen om de dode huidcellen te verwijderen. Ze zullen hierna heerlijk zacht en gehydrateerd aanvoelen. 
 
2. Met een zachte tandenborstel scrubben
Misschien ben je niet zo een liefhebber van zoete honingmengseltjes -of is het simpelweg teveel moeite- in dat geval kun je ook een zachte tandenborstel als scrubtool gebruiken. Doe dit 1 à 2 keer per dag.
 
 

Choose #ecobrush #qualityorganicdesign ✨🌳🌍🌿🍃🌊♻️

Een foto die is geplaatst door Ecobrush (@ecobrushuf) op


 
3. Koop bij voorkeur natuurlijke lippenbalsems
Ingeval je een lippenbalsem koopt, kies dan voor een natuurlijke variant. Bijvoorbeeld soorten die kokosolie, cacaoboter of bijenwas bevatten. Deze bestanddelen zorgen er namelijk voor dat vocht verzegeld wordt, waardoor uitdroging wordt voorkomen.
 
4. Gebruike een dikke laag verzachtende middelen
Met een verzachtend middel bedoelen we bijvoorbeeld kokosolie. Smeer hier een dikke laag van op je lippen vóór het slapen gaan. ’s Nacht kan dit goed namelijk goed intrekken en zullen de lippen ’s ochtends soepel en zacht aanvoelen, zonder barsten! Mocht je zin hebben om nog even te kliederen voordat je de ogen sluit; door een mengel van cacaoboter, bijenwas en kokosolie zal de mond mogelijk nog meer gehydrateerd zijn in de ochtend.

 
5. Smeren met amandelolie
Net als kokosolie kan ook een laagje amandelolie de truc doen.
 
6. Vloeistof van vitamine E capsule gebruiken
Mochten je lippen al in staat van ultieme droogheid zijn, en zelfs pijnlijk aanvoelen? Smeer dan een beetje van de vloeistof/gel uit een vitamine E capsule op de droge en pijnlijke plekken. Dit kan ook helpen bij droge en gescheurde mondhoeken. Door de werkzaamheid van de vitamine worden deze plekken hersteld.
 
7. Investeer in een luchtbevochtiger
Met name in de winter -aangezien de lucht tijdens deze periode vele malen droger is- is het raadzaam om een luchtbevochtiger in huis te hebben. Niet, alleen fijn voor de lippen, maar ook voor de huid, haar en luchtwegen. Wij spotten een voordelig exemplaar die je hier kunt shoppen:
Als laatst geven we je nog graag een bonuspuntje mee; blijf lekker veel water drinken. Dit is altijd een fijne manier om volledig gehydrateerd te blijven.
 
Heb jij nog een goede tip voor zachte en gehydrateerde lippen aankomende winter?
 
 
Deel dit artikel
Back to top