Beauty

9x foods die er voor zorgen dat jij geen griep krijgt

De winter kan er voor zorgen dat jij kwetsbaarder bent. Door koude temperaturen, wind, regen en ander winterweer kan onze weerstand worden aangetast. Dit is de periode om extra goed voor je lijf te zorgen, want niemand heeft er zin in om ziek te worden. Vitamines zijn ontzettend belangrijk voor je weerstand en vooral vitamine C zorgt ervoor dat je geen griep krijgt. Hier zijn 9 foods die jouw immuunsysteem een boost geven. Eet jezelf gezond!

1# Rode paprika
Vitamine C is een belangrijke vitamine die er voor zorgt dat jij niet ziekjes wordt. Wist je dat rode paprika het dubbele aan vitamine C bevat dan bijvoorbeeld citrusvruchten zoals citroen en sinaasappel?

2# Venkel
Venkel bestaat voor 20% uit vitamine C. Het eten van venkel zorgt er ook voor dat je meer witte bloedlichaampjes aanmaakt wat helpt bacteriën en virussen aan te vallen in je lichaam. Venkel is lekker door salades of je kunt het heerlijk grillen.

3# Yoghurt
Dit zuivelproduct bevat meestal probiotica wat je darmflora gezond houdt. Je darmen zijn een belangrijk onderdeel van je immuunsysteem. 60% van je immuunsysteem wordt opgebouwd in je onderbuik. Lekker ontbijten met yochurt dus.

4# Groene thee
Deze thee helpt met afvallen en bevat een hele hoop antioxidanten. Volgens onderzoek uitgevoerd door het Amerikaanse National Center voor Biotechnology Information beschermt groene thee tegen radicalen en oxidantenen die je weerstand kunnen aantasten.

5# Zoete aardappels
Geen normale aardappelpuree maar lekker gestampte zoete aardappeltjes. Deze groente stimuleert celvernieuwing, bevat gezonde koolhydraten en is rijk aan antioxidanten. Je kunt er ook heerlijke frietjes van maken. Nom nom... en het is gezond.

6# Knoflook
Een heerlijke smaakmaker maar ook heel gezond. Het werkt ontzettend goed tegen verkoudheid en bevat naast calcium ook een aantal andere belangrijke mineralen zoals potassium en zwavelverbindingen die er voor zorgen dat slechte bacteriën je lichaam verlaten.

7# Zalm
Deze vis zit boordevol gezonde vetten zoals omega-3. Deze vetten zijn nodig om je T-cellen te activeren. Hoe meer T-cellen er aanwezig zijn in je lichaam hoe kleiner de kans dat je ziek wordt.

8# Spruitjes
Niet het favoriete eten van veel mensen, maar deze kleine kooltjes zitten boordevol vitamines zoals vitamine C en zijn laag in calorieën. Een kopje vol spruiten bevat al de dagelijks aanbevolen dosis vitamine C.

9# Oesters
Oesters worden gezien als een delicatessen. Deze schaaldieren zitten vol met vitamine C en vitamine E. Super gezond, goed voor je weerstand en ook nog eens een afrodisiac. Lekker eten dus!

Deel dit artikel
Back to top