Fashion

Het officiële catwalkprogramma van de Amsterdam Fashion Week is bekend!

Gisteravond werd in het DeLaMar theater te Amsterdam het off schedule en het officiële catwalkprogramma van de Amsterdam Fashion Week bekend gemaakt. Begin januari zal de Amsterdamse Westergasfabriek weer geheel in het teken van mode staan. Nieuw en gevestigd modetalent laat dan hun nieuwste creaties op de catwalk zien. 

Zoals de afgelopen jaren zal wederom Mercedes-Benz de hoofdsponsor van de Amsterdamse modeweek zijn. Mercedes-Benz verbindt haar naam ook aan de modeweek in New York en aan London Collections, wat dit betreft zijn we in great company. L'Oreal Paris trekt zich terug en wordt vervangen door Goldwell.

Nederland heeft een goede reputatie in de mode-industrie opgebouwd, denk aan namen zoals Iris van Herpen en Viktor & Rolf. Deze namen die internationaal furore hebben behaald en als een begrip worden gezien op de couture kalender van Parijs blijven hier helaas weg. Ook missen we regulars zoals Dorhout Mees, zij showt dit seizoen in Parijs. Namen zoals Dennis Diem, Ilja Visser, Sjaak Hullekes en Marga Wijmans passen ook voor het MBFWA schedule. Wel vertegenwoordigd Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam veel iconisch, nieuw en ander gevestigd Nederlands talent.

De MBFWA opent met iconisch Nederlands modetalent. De legendarische brands Mac & Maggie en Puck en Hans worden hier genoemd. Verder bestaat de agenda uit namen zoals Claes Iversen, die zijn prèt-a-porter collectie, Claes Iversen II zal tonen en succesvolle Nederlandse ontwerpers zoals Tony Cohen en Spijkers & Spijkers. Maar ook designer Saïd Marhouf die super geliefd is in Dubai en daar al meerdere malen heeft geshowd tijdens Fashion Forward zal zijn nieuwe collectie tonen. Favoriete nieuwkomer Anbasja Blanken staat ook op het program. Ook al missen we een aantal grote Nederlandse namen die voorheen graag tijdens de MBFWA hun collectie lieten zien, we kijken toch naar de 24ste editie van Amsterdam Fashion Week uit. We zijn benieuwd!

De Amsterdamse modeweek zal van 8 tot en met 18 januari plaatsvinden in Amsterdam. Bekijk voor meer info de website van Fashion Week Nederland.

 
Deel dit artikel
Back to top