Travel

7 Tips om goedkoper op vakantie te gaan

Uitgeblust van je drukke baan, social life of studie? Even op vakantie gaan is dan zo aantrekkelijk. Maar het zit er niet altijd financieel in. Wil jij graag op vakantie maar is er weinig budget. Of wil je gewoon graag geld besparen omdat het kan. Waarom te veel betalen toch? Met deze zeven tips bespaar jij absoluut op je reis- en verblijfskosten. Het vereist wel enige flexibiliteit… maar dan krijg je er ook wat voor terug. Happy holiday!

7 Tips om goedkoper op vakantie te gaan:

1# Niet te ver vooruit boeken
De meeste van ons denken dat het goedkoper is om ver vooruit te boek. Het blijkt niet zo te zijn, 30 dagen van te voren is ideaal. Hotels bekijken een maand van te voren hoeveel kamers zij niet verhuurd hebben en beginnen dan te stunten met hun prijzen.

2# Flexibel zijn
Wees flexibel met het opnemen van vrije dagen. Blijf weg van de weekenden en schoolvakanties. Vliegtickets zijn trouwens vaak weer goedkoper op feestdagen. Met oud en nieuw vliegen kan honderden euro’s besparen. Plus je viert elke tijdzone die je voorbij vliegt nog een keer oud & nieuw. Hoe leuk is dat!

3# Vertrek op dinsdag
Onderzoek wijst uit dat dinsdag de allerbeste/goedkoopste dag is om te vertrekken. Zowel vlieg-, trein- en bustickets zijn goedkoper op dinsdag. Hotelkamers trouwens ook.

4# Reis in Oktober
Boek je zomervakantie in oktober. Vliegtickets naar tropische bestemmingen zijn dan het goedkoopst. Denk aan Marokko, Canarische eilanden, de Antillen of Florida. De tickets naar deze bestemmingen kunnen in oktober tot 40% goedkoper zijn. Tel uit je winst!

5# Vreemde tijden
Kan jij tegen niet te veel slaap? Past jouw bioritme zich snel weer aan? Boek je vlucht dan op voor andere oncomfortabele tijden. Vroeg in de ochtend of laat in de avond scheelt behoorlijk wat op je ticket.

6# Do as the locals do
Als jij je travel guide openslaat staan er allerlei must-see locaties in. Vergeet deze allemaal. Toeristische attracties zijn vaak peperduur. Ook de restaurantjes en cafétjes in de buurt zijn vaak over-prised. Boek bijvoorbeeld een accommodatie in een buitenwijk en vraag aan de concierge of in een plaatselijk cafe wat de moeite waard is om te zien. Vaak kom je dan op de leukste plekjes terecht die ook nog een stuk goedkoper zijn.

7# Koop een OV kaart
Openbaar vervoer is in de meeste bestemmingen prima te doen. Losse kaartjes zijn al voordeliger dan bijvoorbeeld een taxi maar een ov-kaart of weekabonnement is nog voordeliger. Informeer bij de plaatselijke stations wat jouw mogelijkheden zijn.


Welke tips ga jij gebruiken?

Deel dit artikel
Back to top