Fashion

Deze nieuwe emoji's gaan je leven veranderen + betekenis

iOs heeft een nieuwe update gekregen en dat betekent nieuwe emoji's! Er zijn maar liefst 138 emoji's bijgekomen. Benieuwd naar de betekenis en waar je ze voor kan gebruiken? Wij laten je een greep uit de collectie zien!

!!!DE FELBEGEERDE MIDDELVINGERSMILEY!!!

Te gebruiken als:

FACK YOU, GA WEG. Ook wel te gebruiken als iemand een iets te (kots) flirtende opmerking maakt over je kont of je borsten. En vraagt of jij misschien zijn bedje wil komen verwarmen.

Echte betekenis:

Een middelvinger wordt in sommige westerse landen gebruikt als een onbeleefd of beledigend gebaar.

Te gebruiken als:

Het antwoord op de vraag: 'Hey, wil je daten?' In plaats van de perfecte smoes te moeten bedenken of beschrijven hoe ziek je wel niet bent kan het nu een stuk makkelijker: de thermometerselfie. Ik ben ziek, heel ziek.

Echte betekenis:

Je voelt je ziek. Kan gebruikt worden voor een patient in het ziekenhuis of voor een griepje. Deze emoji is een toevoeging op de emoji met een pleister, die een wond laat zien i.p.v. ziek zijn.

Te gebruiken als:

De unicorn heeft natuurlijk het ultieme swaggehalte allang bereikt. Jij bent dit aan het ontwikkelen en stuurt tussen je berichten door af en toe lekker een unicorn.

Echte betekenis:

Een mythisch wezen, meestal afgebeeld als een wit paard met een lange hoorn

Te gebruiken als:

Een variatie op 'netflix en chill' is toch wel het klassieke gamen. Jij hoeft nu niet meer subtiel te vragen om samen te 'gamen', stuur gewoon de joystick!

Echte betekenis:

Gamen

Te gebruiken als:

De welbekende vredesduif, te gebruiken in o.a. groepsgesprekken om de vrede weer terug te krijgen. Heeft hetzelfde effect als iemand die midden in een ruzie vraagt wat er aan de hand is.

Echte betekenis:

Een duif, het symbool van vrede.

Te gebruiken als:

'Hey, wil je taco's eten?' Deze emoji kan ook gebruikt worden om mensen enorme honger te laten krijgen terwijl ze proberen de healthy lifestyle te volgen.

Echte betekenis:

Mexicaans eten, gevuld met verschillende etenswaren.

Van de tacosmiley bestaat ook o.a. de burrito en kaas variant.

Te gebruiken als:

Je bent super hot. Ook wel te gebruiken in 'vurige' discussies in groepsgesprekken waardoor jij de ruzie alleen maar aanwakkert. Who grabs the popcorn?

Echte betekenis:

Een hete peper, ook wel bekend als een chilipeper, oorspronkelijk uit Mexico. In restaurants wordt het soms gebruikt om aan te tonen hoe pittig iets is.

Te gebruiken als:

'Ik wil de wereld rondreizen, maar weet niet waar ik naar toe wil.' Geen probleem, je stuurt gewoon deze wereldkaart wie weet heeft de ander een idee.

Echte betekenis:

Een kaart van de planeet aarde, weergegeven als een fysieke papieren kaart met vouwlijnen.

Te gebruiken als:

Deze emoji kun je gebruiken voor verschillende doeleinden. Helemaal gek op je crush en wil je dat laten weten? Stuur dan de hugsmiley. Ook wel te gebruiken na het krijgen van een compliment.

Met deze emoji kun je ook helemaal the other way around: een gefriendzonede vriend laten weten dat je hem 'schattig' vindt. Autsj..

Echte betekenis:

Een open hand gebaar van iemand die een knuffel aanbiedt.

Te gebruiken als:

Iemand reageert niet en je zoekt nog steeds een alternatief voor de 'buzz' knop op msn. Wait no longer: hij is er, het belletje!

Echte betekenis:

Belletje, vaak gebruikt in restaurants.

Te gebruiken als:

Terwijl een wannabe je snapchats stuurt wanneer hij zichzelf aan het oppompen is (lees: gewichten van 5 kilo tilt) houd jij hem down to earth: met deze oppomp-emoji laat je weten dat hij zich niet moet aanstellen en gewoon moet gaan sporten.

Echte betekenis:

Een persoon die een halter aan het liften is.

Te gebruiken als:

Terwijl je vol stress en met tranen in je ogen boven je Iphone hangt wil je overkomen alsof je compleet in balans bent. Vergeet Yogaselfies: met dit Ying Yang teken laat je mensen perfect zien hoe 'geweldig je in balans bent'.

Echte betekenis:

Het teken voor vrede

Te gebruiken als:

Wat een verademing: eindelijk de doodshoofdemoji. Wil jij laten weten dat iemand moet oppassen voor je maar weet je niet hoe je cool moet overkomen? Stuur deze emoji!

Echte betekenis:

Gebruikt als het symbool van de dood.

Te gebruiken als:

Happy Halloween! Nu het bijna Halloween is, wil je lekker spooky kunnen doen. Niet door een selfie te sturen waarbij je mascara op schouderhoogte zit, maar door iets cools. Makkelijk: stuur gewoon de spin emoji.

Echte betekenis:

een zwarte spin met acht poten

Benieuwd naar de andere smileys? Zie ze hier!

Beeld: ios

Deel dit artikel
Back to top