Beauty

7x Zo maak je jouw huid winterklaar

Begint jouw huid ook al droog en trekkerig aan te voelen? Geen paniek...met onze tips zorg je ervoor dat je strakjes de koude (winter)dagen aan kan. No more dry skin!

1. Douche niet te lang, en niet te warm

Niets fijner dan een lekker lange hete douche als het koud buiten is. Dit kan je echter liever niet doen. Warm water bevordert namelijk uitdroging van de huid. Tevens wordt door te lang douchen de bovenste beschermlaag van je huid aangetast. Beperk het doucheritueel daarom tot vijf a tien minuten, en het liefst met lauwwarm water. Ben je een echte bikkel, probeer dan een koude douche. Want daar zijn de voordelen oneindig van! Mocht je het gemist hebben; je leest ze hier nog even na. 

2. Gebruik liever een crème dan een bodylotion

In de koudere maanden is het aan te raden om een crème in plaats van een bodylotion te gebruiken. Crèmes hebben namelijk zwaardere formules, bevatten extra vette bestanddelen, en zijn daarom de beste bescherming tegen extreme weersomstandigheden. 

RITUALS Magic Touch bodycrème €15.50

3. Moisturize

Over bodylotion en crème gesproken...zorg er sowieso voor dat je de hele dag lekker blijft smeren. In het bijzonder je handen. Wacht niet tot ze droog aanvoelen, want dan ben je in principe te laat. Probeer ongeveer 6 keer per dag een hydraterende handcrème aan te brengen. Behalve dat ze niet droog meer aanvoelen, zullen je handen ook langer van ouderdom bespaard blijven.


DR. HAUSCHKA Handcrème €11.95

4. Draag handschoenen

Vergeet niet de handen éxtra te beschermen met handschoenen. De huid is hierdoor beschermt tegen roodheid, bevriezing en droogheid. En het is echt niet overdreven om nu al handschoenen te dragen,...f*ck it, het is toch koud buiten?

River Island Scoop Pom Pom Leather Glove €35.55

5. Blijf je huid beschermen tegen UV-straling

Eén van de vele misvattingen is dat je in de winter geen bescherming tegen UV-straling nodig hebt. De zon kan namelijk het gehele jaar schadelijke effecten hebben op de huid. In de winter wordt dit zelfs versterkt door de koude temperaturen en de wind. Gebruik daarom een dagcrème met SPF. 

Smart SPF 15 Moisturizer €45.50

6. Regelmatig scrubben

De huid braaf insmeren met crèmepjes is volledig zinloos als je niet geregeld scrubt. Niet alleen helpt scrubben bij het verwijderen van dode huidscellen, vuil en resten van cosmetica...het is ook ontzettend goed voor het verbeteren van de structuur en de teint van de huid. Met een scrubbeurt van drie keer in de week ben je gegarandeerd van een gezond en stralend huidje.

RITUALS Mandi Lulur Bodyscrub €19.50

7. Last, but not least; neem je voedingspatroon onder de loep

Tijdens de koudere seizoenen heeft je lichaam meer gezonde vetten nodig. Deze vind je bijvoorbeeld in avocado, zalm (of een andere vette vis soort) en noten. Zorg er ook voor dat je voldoende water drinkt. Een gezond eetpatroon draagt bij aan een healthy en glowy skin.


Heb jij nog een goede tip voor het winterklaar maken van de huid?

Bron

Deel dit artikel
Back to top