Fashion

Shocking: Kaas is net zo verslavend als morphine

Uit onderzoek blijkt dat één van onze favoriete foods ontzettend verslavend is. Er wordt zelfs de vergelijking getrokken met morphine en heroïne, waarvan bekend is dat ze ontzettend verslavend zijn. Wij zijn geschokt en willen hier natuurlijk het fijne van weten!

Vraag jij je wel eens af waarom je dat kaasplankje niet kan negeren? Waarom een tweede, derde en zelfs vierde pizza slice er zo gemakkelijk in gaat. Door kaas dus! Het stukje zuivel waar vooral wij Hollanders zo ontzettend dol op zijn is mega verslavend. Wetenschappers noemen het zelfs ‘Dairy Crack’.

De feiten
De Amerikaan Dr. Neal Barnard, oprichter en voorzitter van de Physicians Committee for Responsible Medicine, vertelde aan het magazine Thrillist dat er een eiwit in kaas zit genaamd caseïne. "Wanneer het lichaam caseïne afbreekt blijven er stoffen achter die casomorphins heten". "Deze eiwitfragmenten kunnen hechten aan de opiaat-receptoren in je hersenen”, aldus Dr. Neal Bernard. Opiaten zijn stoffen zoals heroine en morphine.

We weten natuurlijk dat kaas vetten en ongezonde zouten bevat, maar je hoeft natuurlijk niet bang te zijn dat je je carrière en leven verpest door iets teveel aan kaas. Another hit of cheese please ;)

Beeld: Instagram

Deel dit artikel
Back to top