Beauty

5 Tips voor healthy snacking

Tikkend achter je laptop jezelf verwennen met een grote zak vette chips, om vervolgens met een schuldgevoel een komkommer te eten. Dat kan anders, wij geven je 5 tips om gezond te snacken!

In het #instafitgirls en #superfoods tijdperk zou je bijna gaan denken dat je alleen gezond kan eten met powerfoods als quinoa of met gojibessen. Het kan makkelijker!

1. Eet alleen wanneer je honger hebt

Net na je avondeten de gevulde koek die naast je ligt nog even snel naar binnenwerken. Niet omdat je honger hebt, gewoon uit verveling. Dit is een heel belangrijke tip: eet alleen wanneer je honger hebt. Ook is het belangrijk dat je let op de timing van je snacks. Plan bijvoorbeeld in dat je om 3 uur iets mag snacken. Probeer het zo veel mogelijk te verdelen over de dag, niet net na je maaltijd.

2. Probeer gezonde snack te eten

Gezond is lekker! Vul bijvoorbeeld je komkommer met tonijnsalade, combineer tomaat met mozzarella en rucola en eet wraps met sla en zalm. Het is even wennen om in de gezonde mood te komen, maar als je eenmaal in het ritme zit, is het hartstikke lekker. Bovendien voel je je na het eten van een appeltje gezonder dan na het eten van drie tompoezen.

3. Let op je porties

Natuurlijk hoef je niet te leven op één appel met een portie sla per dag, maar het is wel belangrijk dat je geen 5 tomaten met mozzarella en rucola naar binnen werkt. 'Te' is nooit goed, ook niet bij gezond eten.

4. Koop niet teveel junkfood

Plan voor jezelf een dag in waarbij je jouw felbegeerde chocokoekje mag eten, maar zorg dat je niet te veel gaat kopen. Zo is het erg lastig om het extra chocokoekje te weerstaan. Chips, koekjes en chocolade zitten vol met zout, vet en calorieën. Zorg dat ze een beloning worden, geen eten wat je elke dag eet.

5. Snack niet gedachteloos

Onderuitgezakt zitten met een zak chips, een pak koeken of een doosje vol nootjes: DOE DIT NIET. Eten is leuk, maar gedachteloos achter elkaar zitten eten geeft je niet meer voldoening dan een bakje. Pak een bakje en doe daar een portie in. Je zult zien dat je niet meer nodig hebt dan deze portie.

Ten slotte: je hoeft niet alleen gezond te eten om af te vallen, het kan ook heerlijk zijn voor je huid en je stemming. Dus verruil je chips voor een komkommertje en je zal versteld staan!

 

 

The healthiest fries around🍟 #carrot #dippie-a-yay @ahtogo

Een foto die is geplaatst door Foodness.nl: Claartje Schröder (@foodnessnl) op

Deel dit artikel
Back to top