Fashion

Free a girl: Maak een lipstick selfie voor Wereldmeisjesdag!

Jullie hebben het misschien al voorbij zien komen op social media, maar ook dit jaar zijn wij met Fashionscene weer onderdeel van de geweldige campagne van L'oréal Paris in samenwerking met stichting Free a Girl. Dit goede doel steunen wij maar wat graag en wij voelen ons dan ook bevoorrecht om hieraan mee te werken! 

Advertisement
L’Oréal Paris en Free a Girl roepen jou op om samen een krachtig signaal af te geven tegen gedwongen prostitutie. Voor de meisjes die nu vast worden gehouden in bordelen en zelf dat signaal niet kunnen geven. De filosofie van L’Oréal Paris dat iedereen, ongeacht zijn of haar leeftijd, oorsprong of uiterlijk ‘het waard is’ sluit onvoorwaardelijk aan bij de missie van deze organisatie. 

 
Vorig jaar draaide het om de rode lippen en dit jaar is de kleur roze ALLES waar het om draait! Voor iedere vrouw een passende kleur roze, omdat zij het waard is. Daarnaast roepen L’Oréal Paris en Free a Girl alle vrouwen op om samen aandacht te vragen voor kinderprostitutie met de #omdatzijhetwaardis campagne op Wereldmeisjesdag (11 oktober), een dag waarop er internationaal aandacht wordt besteed aan de rechten van meisjes. Dus plaats op deze dag een foto van jezelf op social media met deze hashtag en laat zien dat je deze actie steunt!
 
Tess draagt links de Color Riche Collection Exclusive in de kleur Julianne. Rechts rockt zij de hot pink van Doutzen! 
 
STEUN FREE A GIRL! 
Elk meisje is mooi. Elk meisje telt. Elk meisje heeft het recht om op te groeien in vrijheid. Daarom steunt L’Oréal Paris ook dit jaar stichting Free a Girl.
In de maand oktober doneert L’Oréal Paris 1 euro per verkochte lipstick uit de nieuwe Collection Exclusive range. Met de opbrengst kan Free a Girl nog meer meisjes uit bordelen bevrijden, opvangen en laten uitkijken naar een toekomst in vrijheid. 

L’Oréal Paris presenteert haar nieuwe Color Riche Collection Exclusive met een tailor-made pink lipstick voor iedere vrouw, geïnspireerd op de L’Oréal Paris spokespersons en samengesteld door onze color designer Eva Yean om de perfecte match te vinden tussen huidtoon en lipstick.
 
 
OVER FREE A GIRL
Free a Girl investeert in het bevrijden van jonge meisjes uit de prostitutie. Meisjes die door hun klanten en uitbuiters dagelijks meerdere keren worden verkracht en emotioneel en lichamelijk worden mishandeld. Ze worden onder erbarmelijke omstandigheden gevangen gehouden in bordelen. Wanneer de meisjes zijn bevrijd zorgt Free a Girl voor opvang, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen, traumaverwerking en re-integratie. Ook werkt Free a Girl samen met politie en justitie om mensenhandelaren, pooiers
en bordeelhouders op te pakken en veroordeeld te krijgen. Om dit te bereiken, biedt Free a Girl financiële ondersteuning aan lokale organisaties in de landen waar de problematiek het grootst en de vorm het meest schrijnend is. Free a Girl werkt samen met veertien partnerorganisaties
in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Brazilië en Nederland.


Met een super leuke groep meiden van 10 bekende blogs en met een hele leuke meneer, namelijk Dave Mantel (sinds kort ambassadeur van Free a Girl!) maakten wij onlangs deze prachtige foto, geïnspireerd op het L'oréal Paris campagnebeeld. 

11 oktober: LAAT JE LIPPEN SPREKEN. SUPPORT FREE A GIRL OP WERELDMEISJESDAG.

L’Oréal Paris en Free a Girl roepen jou op om samen een krachtig signaal af te geven tegen gedwongen kinderprostitutie. Voor de meisjes die nu vast worden gehouden in bordelen en niet gehoord worden.
Post je selfie met (roze) lipstick op zondag 11 oktober tijdens Wereldmeisjesdag, een dag waarop internationaal aandacht wordt gevraagd voor de rechten van meisjes. #OMDATZIJHETWAARDIS #FREEAGIRL en vergeet niet L'oréal Paris te taggen @lorealparis_nl
 
Met Collection Exclusive La Vie en Rose verklaart L’Oréal Paris de liefde aan de vrouw. Omdat zij het waard is. L’Oréal Paris Nederland steunt Free a Girl door in de maand oktober voor elke verkochte Collection Exclusive lipstick 1 euro te doneren aan de stichting. Via freeagirl.nl kan je ook rechtstreeks doneren.
Deel dit artikel
Back to top